Hyppää sisältöön

Riutuneesta joulukuusesta tuli kaupunginosan henkeä kuvaava hitti – alueen pappi: Olen onnellinen, että jotkut uskalsivat sanoa tätä rumaksi

Helsingin Pihlajamäkeen pystytetty onnettoman nuutunut kuusi herätti vilkkaan keskustelun, joka sai yllättävän lopputuloksen.

Pihlajamäen joulukuusi sai tänä aamuna siistimmän ulkoasun.
Vesa Marttinen,
Olli Aimola

Koillis-Helsingissä sijaitsevan Pihlajamäen ostoskeskuksen kulmalle pystytetty joulukuusi näyttäisi nousseen vaikeuksien kautta voittoon.

Malmin seurakunnan hankkima ja Lions Clubin pystyttämä ja koristelema kuusi keräsi aluksi moitteita nukkavierun ulkomuotonsa ja ontuvan koristelunsa vuoksi. Kuusta kuvailtiin kaupunginosan Facebook-ryhmässä nälkiintyneeksi ja laihaksi ja koristeet oli sijoiteltu vähän miten sattuu.

Kuusen pystyttämistä Malmin seurakunnassa koordinoinut rovasti Jukka Holopainen ehti jo loukkaantua ja päätti viedä kuusen pois. Pian keskustelun sävy kuitenkin muuttui, syntyi voimakas vastareaktio.

– Monet alkoivat sanoa, että kuusi on sympaattinen ja kuvaa hyvin Pihliksen henkeä, Holopainen sanoo.

Tämä ei ehkä ollut alkuperäinen tarkoitus, mutta Holopainen tykästyi ajatukseen.

– Kuusi kuvaa hyvin meitä: ollaan vähän vinksin vonksin ja tähti ei ole ihan paikallaan. Joku sanoi, että kun meillä ei ole täällä edes kapakkaa, me ollaan täällä vähän eksyksissä niin kuin toi tähti kuusessa, hän jatkaa.

Tähti suoraksi pullapalkalla

Kuusen maine on kasvanut hiljalleen Facebook-keskustelun ja Helsingin Uutisten tekemän (siirryt toiseen palveluun) lehtijutun myötä.

Nyt somessa on jo lanseerattu käsite #kuusie, joka tarkoittaa Pihlajamäen joulukuusen edessä otettua omakuvaa eli selfietä. Ihmiset ovat tuoneet ja jopa virkanneet kuuseen uusia koristeita.

Tähti ja valotkin saatiin perjantaiaamuna suoristettua: Holopainen kertoo kysyneensä viereisen rakennustyömaan työntekijöiltä korinostinta lainaan ja apu järjestyi vaivattomasti pullapalkalla.

Pihlajamäen joulukuusen koristeet laitettiin tänä aamuna siistimmin paikalleen. Kuva: Olli Aimola

Nyt kuusi alkaa jo muistuttaa ihan oikeaa joulukuusta. Leikkimielisen äänestyksen jälkeen sillä on nyt myös nimi, Rauha.

Perjantaiaamuna ostarin liepeillä kuusta katselleet alueen asukkaat Hanna-Mari Mikkonen ja Outi Kostet pitävät nimeä ja kuusta kertakaikkisen onnistuneina.

– Tämä on paras kuusi tälle alueelle. Tähän maailmantilanteeseen ja tämän kuusen ympärillä olleen keskustelun päätteeksi Rauha on paras nimi, Mikkonen sanoo.

– Tämä kuusi kuvastaa hienosti rentoa pihlajamäkeläisyyttä, Kostet jatkaa.

Pastori Holopainenkin sanoo olevansa nyt tyytyväinen koko kuusiepisodista ja sen synnyttämästä keskustelusta.

– Olen onnellinen, että jotkut uskalsivat sanoa, että tämä on vähän ruma. Näin siitä tuli ilmiö. Tämä on aivan uskomattoman hieno juttu, jolle voi ihan hyvin nauraa.

Voit keskustella aiheesta 3.12. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle