Hyppää sisältöön

Kaksikko tehtaili useita kymmeniä maksuvälinepetoksia ja varkauksia eri puolilla Suomea – oikeus tuomitsi vankeuteen ja mätkäisi tuntuvat vahingonkorvaukset

Kaksi miestä tuomittiin vankeuteen ja mittaviin vahingonkorvauksiin kymmenistä maksuvälinepetoksista, joita kaksikko tehtaili eri puolilla Suomea kahden vuoden ajan.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus arkistokuvassa. Kuva: Linus Hoffman / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä kymmenistä törkeistä maksuvälinepetoksista ja varkauksista vankeustuomioon. Toisen miehistä oikeus tuomitsi neljän kuukauden vankeuteen ja toisen kahdeksan kuukauden tuomioon.

Neljän kuukauden tuomio tuli toiselle miehistä peräti 26 syytekohdasta, joista useimmat törkeitä maksuvälinepetoksia ja varkauksia. Syytteitä myös hylättiin miehen osalta 26 kappaletta, eli puolet syytteistä. Mies kiisti kaikki syytteet.

Toinen miehistä oli myös syytteessä peräti yli viidestäkymmenestä varkaudesta, törkeästä varkaudesta, maksuvälinepetoksista ja törkeistä maksuvälinepetoksista. Hänen kohdallaan oikeus hylkäsi vain kaksi syytettä. Mies kiisti myöskin kaikki syytteet.

Molemmat miehet on jo aikaisemmin tuomittu lukuisista vastaavista teoista yli kahden vuoden vankeuteen.

Kaksikko tehtaili korttivarkauksia erityisesti ikääntyneiltä. Miehet veivät pankkikortin usein automaatilta huijaamalla pankkiautomaatilla asioinutta hämäyksellä sen jälkeen kun olivat saaneet tietää tunnusluvun kortille. Asianosasia oikeudenkäynnissä oli noin 40, joista osa pankkeja. Varkauksia oli tehty ihmisten tileiltä eripuolilla Suomea, muun muassa Turussa, Kaarinassa, Tuusulassa, Raaseporissa, Kangasalalla ja Kotkassa.

Oikeus tuomitsi miehet yhteisvastuullisesti maksamaan vahingonkorvauksia yli 34 000 euroa korkoineen. Toinen miehistä, pidemmän tuomion saanut, joutuu lisäksi maksamaan vajaa 34 000 euroa vahingonkorvauksia korkoineen.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Suosittelemme sinulle