Hyppää sisältöön

Lemmikkien leipäjono järjestetään lauantaina Helsingissä – ruokaa jaetaan noin 300 kissan- ja koiranomistajalle

Lemmikinruoan kohonnut hinta näkyy myös omistajien ostokäyttäytymisessä ja lisääntyneissä yhteydenotoissa eläinsuojeluun.

Lemmikeille jaetaan ruokaa lauantaina. Kuvituskuva. Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle
Olli-Pekka Toivanen

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue järjestää kuudetta kertaa Lemmikkien leipäjono –tapahtuman Malmilla Helsingissä lauantaina kello 11-13.

Tapahtumassa jaetaan maksutta kissan- ja koiranruokaa apua tarvitseville lemmikinomistajille. Ruokapaketteja riittää noin 300:lle, kerrotaan yhdistyksen tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Ruoan ovat lahjoittaneet Helsingin eläinsuojeluyhdistys (Hesy) ja useat lemmikkitarvikeyritykset. Lisäksi tapahtumaa tukee Helsingin Kotivarasto Oy.

– Monelle eläinystävä on se rakkain ystävä. Vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi ei ehkä kuitenkaan ole mahdollisuutta tarjota lemmikille sellaista joulua kuin haluaisi, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Sadri Wirzenius tiedotteessa.

– Lemmikkien leipäjono -tapahtuman myötä Rekku Rescue haluaa tuoda hiukan jouluiloa näiden ihmisten ja heidän rakkaiden perheenjäsentensä elämään.

Lemmikkieläinten ruokamenot ovat kasvaneet merkittävästi viimeisen vuoden aikana, Yle uutisoi viime viikolla. Esimerkiksi S-ryhmän ja Keskon kaupoissa myytävän lemmikinruoan hinta on noussut noin 5–6 prosenttia viime vuodesta.

Hintoja on nostanut raaka-aineiden ja kuljetuskustannusten kallistuminen. Lemmikkitarvikekaupoissa tämä on näkynyt esimerkiksi lisääntyneenä mielenkiintona edullisempiin tuotteisiin ja ei- välttämättömien päivittäistavaroiden menekissä, kuten pannat ja valjaat.

Taloudellinen tilanne on näkynyt myös eläinsuojelun lisääntyneinä yhteydenottoina, kertoo Suomen eläinsuojelun (SEY) viestintäpäällikkö Maria Lindqvist.

SEY:lle tulleiden raporttien mukaan avunpyyntöjä tulee viikoittain ja avuntarve kasvaa koko ajan. Tämän lisäksi merkittävä tekijä ovat edelleen kohoavat eläinlääkärikustannukset.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin klo 23:een asti.

Lue lisää:

Lemmikkien ruokamenot ovat kasvaneet – silti vain harva tinkii lemmikin ruoan laadusta

Suosittelemme sinulle