Hyppää sisältöön

Muistoajo auto-onnettomuudessa menehtyneille keräsi pitkän autoletkan Loimaalla

Tapahtumalla haluttiin kunnioittaa ja muistaa viime viikon lauantaina onnettomuudessa menehtynyttä nuortaparia. Muistoajolla haluttiin herättää myös ajatuksia liikenteen vaaroista ja liikennekäyttäytymisestä.

Muistoajo keräsi Loimaalle yli sadan auton jonon.
Tapio Termonen

Useita satoja ihmisiä kokoontui perjantai-iltana Loimaalla, kun viime viikonloppuna onnettomuudessa kuolleen nuorenparin ystävä järjesti muistoajon menehtyneiden muistoksi.

Tapahtumaan osallistui väkeä aina pääkaupunkiseudulta asti. Muistoajoon osallistui pitkälti yli sata autokuntaa ja monissa autoissa oli useita henkilöitä. Pääosa osallistujista oli nuoria.

Muistoajo lähti liikkeelle Kartanomäenkadun kauppojen parkkipaikoilta ja kulki toisen menehtyneen äidin sekä menehtyneen oman kodin ohi onnettomuuspaikalle. Matkaa reitillä oli noin 4 kilometriä.

Muistoajon järjesti Nantawat Chalunram, joka tunsi onnettomuudessa menehtyneen nuoren miehen yhteisen autoharrastuksen kautta. Chalunram halusi tuoda muistoajon järjestämisellä esiin muun muassa sen, miten paljon kaverista välitetään.

Nantawat Chalunram halusi järjestää muistoajon myös siksi, että tiellä liikkujat miettisivät liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita. Kuva: Lassi Lähteenmäki

Hän myös toivoo, että muistoajo saa jokaisen tiellä liikkujan, niin mopoikäisen kuin aikuisenkin, pohtimaan liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita.

– Toivon että ottaisiin oppia ja rauhoituttaisiin liikenteessä. En haluaisi, että enempää ihmisiä lähtisi pois läheisten luota, Chalunram sanoo.

Loimaan onnettomuus tapahtui myöhään lauantai-iltana 26. marraskuuta Hannunkadun ja Varastokujan risteyksessä. Lounais-Suomen poliisin mukaan henkilöauto törmäsi varastorakennuksen seinään ja syttyi palamaan.

Poliisi epäilee, että törmäystä edelsi suuri tilannenopeus. Se tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja kuolemansyyntutkintana.

Suosittelemme sinulle