Hyppää sisältöön

Tässä on MM-kisojen koomisin ulosajo! Tuomarikin nauroi Kamerunin sankarin tempaukselle – Brasilian-kaataja lähti kotiin hymyssä suin

Vincent Aboubakar ratkaisi maalleen historiallisen voiton. Yhtä ikimuistoinen oli tapa, jolla hän osumaansa juhli.

Matias Strozyk

Kamerun teki perjantaina jalkapallohistoriaa kaataessaan Brasilian MM-kisojen lohkovaiheen päätöskierroksella. Ottelu pysyi pitkään maalittomana, mutta lisäajan alkaessa Kamerun onnistui iskemään.

Vincent Aboubakar juoksi Brasilian keskuspuolustajien välistä maalia kohti sopivasti, kun keskitys oikealta leijaili rangaistusalueelle. Kamerunin kapteeni jatkoi pallon maaliin ja riemu repesi sekä katsomossa että kentällä.

Kamerun oli kerännyt kahdesta ensimmäisestä ottelustaan vain yhden pisteen. Se haaveili vielä jatkopaikasta, mutta tarvitsi voittaessaankin apua toisesta ottelusta. Sitä ei tullut, mutta mestarisuosikin verkkoon tehty maali riitti railakkaisiin juhliin.

Yhdeksästä Kamerunin edellisestä MM-kisaottelusta oli tullut kahdeksan tappiota ja yksi tasapeli. Brasilia puolestaan oli voittanut 17 peräkkäistä MM-kisojen lohkovaiheen ottelua ja hävinnyt viimeksi vuonna 1998.

Hämmästynyt Aboubakar juoksi silmät kiiluen täyttä höyryä kohti kulmalippua ja alkoi nopeasti myös riisua pelipaitaansa yltään. Kentän kulmassa hän sai seuraa päälleen pomppineista joukkuetovereista vaihtopenkkiä myöten.

Kamerun tekee maalin.Aboubakari otti suuresta hetkestään kaiken irti.Kamerunin kapteeni ja erotuomari lyövät kättä päälle.

Tätä maalia muistellaan Kamerunissa vielä pitkään.

Aboubakari otti suuresta hetkestään kaiken irti.

Juhlia seurasi todellisuus, mutta se ei maajoukkuekapteenin iloa hillinnyt.

Se, mikä Aboubakarilta saattoi unohtua, oli, että paidan riisumisesta annetaan sääntöjen mukaan keltainen kortti. Aboubakari esitteli yleisölle pelipaitaansa ja näytti käsillään sydänmerkkejä, kun erotuomari jo lähestyi häntä taustalta.

Se, mikä Aboubakarilta saattoi myös unohtua, oli, että hän oli jo saanut keltaisen kortin kymmenisen minuuttia aiemmin rikkeestään. Tilanne taisi muistua mieleen, kun katseet kohtasivat erotuomarin kanssa.

Harvinaisessa tilanteessa sekä tuomari että pelaaja naureskelivat toisilleen iskiessään kättä päälle ennen kuin toinen keltainen ja sen perään punainen kortti nousivat ilmaan.

Aboubakar käveli ulos kentältä hymyssä suin ja sai vielä kättelyt sekä suosionosoitukset Kamerunin vaihtopenkiltä.

1-0-voitto ei riittänyt viemään maata jatkopeleihin, mutta Kamerunista tuli ensimmäinen afrikkalainen joukkue, joka on onnistunut voittamaan Brasilian MM-kisoissa.

– Yritän korostaa joukkuehenkeä – leijonan henkeä – joka on ollut Kamerunin joukkueiden avainasia vuosien mittaan. Meillä on nuori joukkue ja ehkä emme ole vielä olleet yhdessä tarpeeksi pitkään, mutta voimme olla todella hyvä joukkue, Kamerunin päävalmentaja Rigobert Song sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Jatkopaikat G-lohkosta menivät Brasilialle ja Sveitsille. Molemmilla oli kuusi pistettä (kaksi voittoa ja yksi tappio), mutta Brasilia vei lohkovoiton maalieron turvin. Kamerun oli neljällä pinnalla lohkon kolmas, Serbia jäi lohkon jumboksi yhdellä pisteellä.

Suosittelemme sinulle