Hyppää sisältöön

Valmentajan ylistämälle Lauri Markkaselle ottelun parhaat pisteet Utahin voitossa – ”On luksusta, että on pelaaja, jonka kanssa voit olla luova”

Koripalloliiga NBA:ssa Lauri Markkanen jatkoi vahvoja otteitaan, kun Markkasen edustama Utah Jazz voitti Indiana Pacersin selvästi lukemin 139–119. Markkanen saalisti ottelussa komean tilastorivin.

Lauri Markkanen jatkoi vahvoja otteitaan, kun suomalainen heitti tarkasti ja dominoi levypallopeliä Utahin voitto-ottelussa. Kuva: Alex Goodlett/Getty Images

Utah Jazz voitti toisen ottelunsa peräkkäin koripallon NBA-liigassa. Kotiottelussa kaatui toinen alkukauden yllättäjäjoukkue Indiana Pacers luvuin 139–119. Utahin suomalaistähti Lauri Markkanen tehoili komean tilastorivin ja jo alkukauden kymmenennen tupla-tuplansa, kun suomalainen nakutti 24 pistettä ja kahmi 13 levypalloa.

Utah aiheutti läpi ottelun Indianalle valtavia ongelmia hyökkäyspelillään. Kotijoukkue aloitti ottelun tehokkaasti ja johti ensimmäistä neljännestä parhaimmillaan 13 pisteellä. Markkanen johti joukkueensa vahvaa alkua osumalla neljästä ensimmäisestä pelitilanneheitostaan kolme.

Markkanen kommentoi joukkueen ottelua tyytyväisenä lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

– Yritimme pitää tempoa yllä ja juosta nopeita hyökkäyksiä pallonriistoista, suomalainen kuvaili.

Toisella jaksolla Utah onnistuikin tässä, mikä siivitti joukkueen hurjaan jakson lopetukseen. Kotijoukkue voitti neljänneksen viimeiset noin neljä minuuttia pistein 21–5.

Muun muassa Collin Sexton onnistui tekemään pisteitä, kun Utah hurjasteli toisella neljänneksellä 40 pistettä. Kuva: NBAE/Getty Images

Valmentaja hehkutti jälleen Markkasta

Utahin ero säilyi selvänä läpi ottelun toisen puolikkaan. Utahin voittoa avitti Indianan huono heittopeli, sillä vierasjoukkue osui pelitilanneheitoistaan vain 43 prosenttia. Utah vastaavasti peräti 55 prosenttia.

Ottelun jälkeen Utahin valmentaja Will Hardy kertoi, miten on halunnut Markkaselle samankaltaisen roolin kuin suomalaisjätillä on Susijengissä.

– Hän on Suomen maajoukkueelle keskipiste. Hän tekee siellä kaikkea. Olemme yrittäneet samaa, emme halua rajoittaa häntä.

– Hän ei ole vain suoraan syötöstä heittäjä tai skriinaaja. Hän on hyvä myös vastahyökkäyksissä. On luksusta, että valmentajana sinulla on pelaaja, jonka kanssa voit olla luova, Hardy kehui.

Maajoukkuepeleissä etenkin yksi asia osui Hardyn silmään Markkasen pelaamisessa.

– Ne lukemattomat kerrat, kun hän otti puolustuslevypallon ja lähti juoksemaan hyökkäystä pallon kanssa. En ollut nähnyt sitä häneltä, Hardy kertoi kokemuksiaan.

Hardy on kerännyt valtavasti kehuja alkukaudella ympäri NBA:ta.

– On helppoa keskittyä siihen, mitä pelaajat eivät pysty tekemään. Yritämme sen sijaan keskittyä siihen, mitä pelaajat voivat tehdä, päävalmentaja avasi Utah-valmennuksen ajatusmaailmaa.

Markkanen sai jo ennen kautta tietää, että hänellä on iso rooli Utahissa. Toistaiseksi se on kannattanut.

– Hardy sanoi harjoitusleirillä, että tee samoja asioita kuin maajoukkuepeleissä, suomalainen myhäili ottelun jälkeen.

NBA:n sarjataulukot tästä

Suosittelemme sinulle