Hyppää sisältöön

Suvi Turtiainen Venäjän pommitusten alla olevasta Hersonista: Siviilien tilanne on erittäin tukala

Ylen kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen ja kuvaaja Rinna Härkönen vierailivat Hersonin kaupungin sairaaloissa, joihin saapuu jatkuvasti uusia siviilipotilaita

Ilmari Reunamäki

Siviilien tilanne Hersonissa on erittäin tukala, kertoo kaupungissa tänään vieraillut Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

– Venäjä iskee vastarannalta kohti kaupunkia jatkuvasti ja siviiliuhreja tulee käytännössä päivittäin, Turtiainen kertoo.

Yhdessä kaupungin sairaalassa johtavana lääkärinä toimiva Ljudmila Skriptsova kertoo Ylelle, että sairaalaan saapuu erityisesti siviilipotilaita, joilla on ampumahaavoja tulituksesta.

– Tulituksen vuoksi meiltä katkesivat valot ja vesi joksikin aikaa. Leikkaussalit olivat ensimmäiset päivät pois käytöstä. Tilanne täällä oli tosi vaikea, Skriptsova kertoo.

Skriptsovan mukaan sodan aiheuttamia olosuhteita lukuun ottamatta sairaalan henkilökunta tekee kuitenkin töitä kuten ennenkin.

Hersonilaisen syöpäklinikan johtaja Irina Sokur kertoo puolestaan, että sairaalan kellarissa asuu klinikan työntekijöitä, sillä Venäjä on pommittanut niin monen kotitalon asumiskelvottomaksi.

– He ovat täällä, koska tarvitsevat suojaa pommituksilta.

Suosittelemme sinulle