Hyppää sisältöön

Aseistetut varkaat iskivät Englannin tähden kotiin kesken Qatarin MM-kisojen – Raheem Sterling jättäytyi pois joukkueesta

Raheem Sterlingillä on vielä mahdollisuus palata MM-turnaukseen, mikäli tilanne kotona on siihen sopiva.

Raheem Sterling (keskellä) osallistui vielä lauantaina Englannin harjoituksiin.
Raheem Sterling (keskellä) osallistui vielä lauantaina Englannin harjoituksiin. Kuva: The FA via Getty Images
Matias Strozyk

Englannin jalkapalloliitto kertoi sunnuntain Senegal-neljännesvälierän alla, että hyökkääjä Raheem Sterling on sivussa ottelusta perhesyistä. Ottelun jälkeen paljastui, että taustalla oli pelaajan kotiin kohdistettu ryöstö.

Lukuisat brittimediat uutisoivat, että aseistautuneet varkaat murtautuivat Sterlingin kotiin Englannissa.

– Raheem lentää nyt kotiin. Tällaisina hetkinä perhe on kaikkein tärkein asia. Katsotaan muutaman seuraavan päivän edetessä, miten asiat kehittyvät, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoi BBC:n haastattelussa.

27-vuotiaalla Sterlingillä on kolme lasta. Tapahtumien kulusta ei vielä myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa ollut tarkempaa tietoa. Telegraph-lehden mukaan Sterling oli järkyttynyt tapahtumasta ja huolestunut lastensa voinnista.

Muiden muassa BBC kertoi, että Sterlingin perhe oli tapahtuma-aikaan kotona, viitaten Sterlingin edustajan lausuntoon. Maanantaina Surreyn poliisi kuitenkin tiedotti, että perhe olisi palannut kotiin lauantai-iltana murron jälkeen ja huomannut rikollisten vieneen mukanaan koruja ja kelloja.

– Väkivallan uhkaa ei ollut, sillä esineet havaittiin varastetuiksi jälkikäteen, poliisin tiedotteessa todettiin.

Sterlingin kotiin yritettiin murtautua myös ainakin vuonna 2018. Silloin varkaat pakenivat murtohälyttimen soitua.

Jalkapalloilijoiden koteihin kohdistuneista murroista on tullut viime vuosina yhä yleisempiä. Pelkästään tänä vuonna ranskalaispelaaja Paul Pogban kotiin Manchesterissä murtauduttiin maaliskuussa ja saksalaispelaaja Thomas Müllerin kodista varastettiin mediatietojen mukaan kuusinumeroisen summan edestä omaisuutta syyskuussa. Molemmat pelaajat olivat tapahtuma-aikaan joukkueensa mukana Mestareiden liigan ottelussa. Tapauksia on ollut myös esimerkiksi Ranskassa ja Espanjassa.

Kisoihin palaaminenkaan ei ole poissuljettua

Englannin turnaus jatkuu vielä vähintään yhden ottelun verran. Se kohtaa ensi viikon lauantaina puolivälierissä Ranskan. BBC:n mukana Sterlingillä on vielä mahdollisuus palata Qatariin joukkueen vahvuuteen, jos tilanne kotona sen sallii.

– En halua asettaa hänelle mitään paineita sen suhteen, Southgate sanoi.

Standard-lehden toimittaja Nizaar Kinsella kirjoitti Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) Sterlingin puntaroineen ratkaisuaan tarkasti. Kinsellan mukaan Sterling olisi myös halukas palaamaan turnaukseen.

Ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessaan Southgate kertoi viettäneensä Sterlingin kanssa sunnuntaiaamuna useita tunteja. Sen jälkeen päävalmentaja siirtyi keskittymään illalla pelattuun otteluun ja Sterling mitä ilmeisimmin suuntasi mahdollisimman ripeästi kotiin.

Sterling on maaotteluiden määrässä mitattuna Englannin kokenein pelaaja ja lukeutunut Southgaten luottopelaajiin. Hän teki maalin heti MM-kisojen ensimmäisessä ottelussa Irania vastaan. Chelsea-hyökkääjä pelasi myös toisessa ottelussa Yhdysvaltoja vastaan, mutta ei päässyt kentälle lohkovaiheen viimeisessä koitoksessa Walesia vastaan. Vielä lauantaina hän osallistui Englannin harjoituksiin normaaliin tapaan.

Viime vuonna Sterling oli Englannin avauskokoonpanossa kaikissa seitsemässä Englannin ottelussa EM-kisoissa, jotka päättyivät hopeamitaliin.

Aiemmin myös puolustaja Ben White jätti Englannin MM-kisajoukkueen henkilökohtaisista syistä. White ei ole enää palaamassa turnaukseen. Hän ei pelannut turnauksessa sekuntiakaan, mutta oli vaihtopenkillä yhdessä ottelussa.

Juttua päivitetty 5.12. klo 16.08: Lisätty tieto poliisin lausunnosta ja aiemmista vastaavista tapauksista.

Suosittelemme sinulle