Hyppää sisältöön

Tuplakatto vaikeutti Mikkelissä neljän kodin rivitalon tuhonneen tulipalon sammutustöitä, palomestari: ”Näin tällä kertaa, ikävä kyllä”

Alkuperäisen tasakaton päälle oli saneerauksen yhteydessä rakennettu harjakatto. Vanhan katon huopakate lisäsi katon palokuormaa.

Palossa tuhoutunutta taloa sammutetaan.
Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle
Tuukka Lukinmaa

Mikkelin Tuppurulassa sunnuntain vastaisena yönä sattuneen tuhoisan rivitalopalon sammutustyöt kestivät yli puoli vuorokautta, ja pelastuslaitos poistui tapahtumapaikalta Tuulastiellä vasta puoli viiden aikaan sunnuntaina iltapäivällä. Varsinainen tulipalo oli sammutettu puoleen päivään mennessä.

Rivitalossa oli neljä asuntoa, ja kymmenen ihmistä oli osallisena tapahtumassa. Aluksi pelastuslaitos kertoi, että tulipalo ei olisi aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta myöhemmin sunnuntaina kerrottiin yhden henkilön loukkaantuneen lievästi.

Pelastuslaitoksen mukaan osaltaan sammutustöitä vaikeutti talon katon rakenne. Alkuperäisen tasakaton päälle oli saneerauksen yhteydessä rakennettu harjakatto.

– Se, että on kaksi kattoa päällekkäin, aiheuttaa haasteita sammutustöissä. Varsinkin, kun vanhassa katossa on huopakate, se aiheuttaa palokuormaa katon välipohjaan nopeuttaen palon etenemistä, kertoo päivystävä palomestari Riku Seppä.

Asuinrakennuksen tulipaloa sammutetaan.
Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle

Seppä kertoo, että pelastuslaitoksen saapuessa yöllä paikalle katto oli jo täydenpalon vaiheessa eli ilmiliekeissä.

– Vielä ei uskalla arvioida, mistä palo syttyi. Yksi mahdollinen epäily on ilmalämpöpumppu, mutta sitä ei tiedä varmaksi. Kunhan rakenteet jäähtyvät, poliisin palonsyyn tutkijat ja pelastuslaitoksen tutkijat aloittavat työnsä.

Mustuneeksi rangaksi palanut neljän kodin talo romahtaneine kattoineen oli sunnuntaina surullinen näky.

– Siitä tuskin tulee enää kalua. Näin tällä kertaa, ikävä kyllä, Seppä sanoo.

Lisää Tuppurulan tulipalosta:

Rivitalo syttyi liekkeihin Mikkelissä – asukkaat evakuoitu, yksi loukkaantui lievästi

Suosittelemme sinulle