Hyppää sisältöön

Uutisluokan haku on auki!

Nuorten tekemiä sisältöjä omista aiheista nähdään ja kuullaan Ylen eri alustoilla. Opettaja, ilmoita yläkoululuokkasi mukaan toimintaan näillä ohjeilla!

Mari Vesanummi
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Uutisluokan tavoitteena on parantaa nuorten medialukutaitoa ja lisätä kiinnostusta yhteiskuntaa ja ajankohtaisia asioita kohtaan. Nuoret tekevät uutisia itse pohdituista, omista aiheistaan. Uutisluokka on suunnattu 13–16-vuotiaille. Uutisluokan sisältöjä julkaistaan Ylen alustoilla pitkin lukuvuotta, mutta toiminta huipentuu huhtikuun lopulla Uutisluokan viikkoon.

Haluatko sinä nähdä oman 7-9. asteen luokkasi tekevän omia uutisia Ylen alustoille? Laita meille pian sähköpostia osoitteeseen: yleuutisluokka@yle.fi

Mainitse viestissä yhteystietojesi (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite) lisäksi koulu, jossa olet töissä, ja missä kunnassa koulu on. Kerro myös vähän luokasta, jonka haluat ilmoittaa mukaan Yle Uutisluokkaan. Ilmoitathan myös luokkasi oppilasmäärän.

Ilmoittautuminen ei vielä velvoita mihinkään, eikä automaattisesti takaa paikkaa Uutisluokassa, sillä uutiskummeja on rajoitetusti. Maantieteellistä rajoitusta kummiluokalle ei ole, Ylen uutisia tehdään koko maassa.

Haastattelutilanne Lielahden koulun uutisluokassa.
Uutisluokassa nuoret pääsevät itse käytännössä tekemään uutisjuttuja. Tampereen Lielahden koulun uutisluokka toi haastateltavat koululuokkaan. Kuva: Miikka Varila / Yle

Uutiskummi vetää luokallesi mediakasvatustunnin ja jumppaa nuorten kanssa uutisaiheita. Parhaista aiheista suunnitellaan ja tehdään käytännön toteutuksia Ylen alustoille. Oppitunneista voi varata aikaa toiminnalle syyslukukauden ajalta arviolta 8-12 tuntia. Opettaja sopii uutiskummin kanssa aikataulujen ja työskentelyn yksityiskohdat. Lopputuote voi olla artikkeli nettiin, videoklippi uutisiin tai vaikka radiojuttu.

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan, otamme sinuun yhteyttä ja lähetämme tarkempia ohjeita.

Suosittelemme