Hyppää sisältöön

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen uusi johtajaylilääkäri on Katja Virta

Rauman kaupungin terveyspalveluiden johtavana ylilääkärinä työskennellyt Katja Virta on Keski-Pohjanmaan hyvinvointalueen johtajaylilääkäri.

soite keskussairaalan käytävä
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa työnsä uuden johtajaylilääkärin voimin. Arkistokuva. Kuva: Ville Viitamäki / Yle
Heini Holopainen

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus on päättänyt johtajaylilääkärin valinnasta.

Pirjo Dabnellin seuraaja on Raumalta, terveyspalveluiden johtava ylilääkäri Katja Virta. Hän on koulutukseltaan ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri.

Katja Virta valittiin virkaansa Raumalle keväällä, sitä ennen hän toimi Pöytyällä johtavana lääkärinä.

Virkaan tuli neljä hakemusta, joista kolme täytti kelpoisuusvaateet. Virran lisäksi valintatyöryhmä haastatteli Soiten anestesiologian erikoislääkäri, terveyden ja sairauden toimialajohtaja Tuula Rajaniemeä, joka myös oli hakenut virkaa. Rajaniemi on toiminut Soitessa johtajaylilääkäri sijaisena Dabnellin irtisanouduttua.

Hakijoiden haastattelut teki valintatyöryhmä vahvistettuna ulkopuolisella rekrytoinnin asiantuntijalla.

Toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi ja aluehallituksen puheenjohtaja Sari Innanen kiittelevät, että virkaa haki kaksi huipputason hakijaa. Valinta oli vaikea, mutta valinnassa painoi se, että nyt haettiin ihmistä, jolla on mahdollisimman vahva asiantuntemus sekä erikoissairaanhoidon että perusterveydenhuollon alalta. Näistä kahdesta hakijasta juuri Viralla oli kummastakin vankka kokemus, perustelevat Korkiakoski-Västi ja Innanen.

Ajatus oli, että uusi johtajaylilääkäri aloittaisi toimessaan 1.1.2023. Katja Virran kanssa ei ole vielä sovittu, milloin hän pystyy aloittamaan työt.

5.12.2022 kello 13:10 artikkeliin lisätty Korkiakoski-Västin ja Innasen kommentit.

Suosittelemme sinulle