Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Jenni Pitko astelee Linnan juhliin kokokuosisessa iltapuvussa

Oululaiset vaatesuunnittelijat Kate Salminen ja Paula Kouri haluavat viestiä kuosilla siitä, että jokainen voi olla oman elämänsä sankaritar, vaikka ei sankaritekoja tekisikään.

Paula Kouri (vasemmalla) ja Kate Salminen ovat suunnitelleet yhdessä kansaedustaja Jenni Pitkolle Linnan juhlien iltapuvun.
Juha Virranniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Linnan juhlat järjestetään huomenna kolmen vuoden tauon jälkeen. Tuttuun muotoonsa palaavien juhlien teema on tänä vuonna ”itseensä luottava Suomi”.

Oululaiset vaatesuunnittelijat Kate Salminen ja Paula Kouri ovat suunnitelleet juhliin iltapuvun oululaiselle kansanedustajalle Jenni Pitkolle. Työ on heidän ensimmäinen custom-vaatteensa.

– Puku on malliltaan ja leikkaukseltaan hyvin klassinen, ja siitä erikoisen tekee se, että se on kokokuosinen puku. Puvussa on tämmönen meidän Sankaritar-kuosi, joka näyttää ensi silmäyksellä leopardikuosilta, mutta sitten lähemmällä tarkastelulla kuviot osoittautuvat naishahmoiksi, Kouri kertoo.

– Leikkaus on klassinen, aika peittävä. Siinä on pitkä laahus, mutta sitten on myös etuhalkio, Salminen kuvailee.

Jenni Pitkolle on tärkeää, että hän voi iltapuvullaan tuoda esille oman kotiseudun osaajia.

– Minusta puvun voimakas naisenergia on tosi inspiroiva aihe varsinkin tällaisena aikoina, kun meillä on useita kriisejä ratkaistavana. Haluan välittää puvulla sanomaa siitä, että itseensä luottavat ihmiset luottavat myös toisiinsa ja sitä kautta voimme rakentaa entistä vahvempaa yhteiskuntaa, Pitko sanoo.

Aiheesta voi keskustella tiistaihin 6. joulukuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme