Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeessä on todettu ensimmäiset influenssatartunnat – rokotukset ovat hyvässä vauhdissa

Päijät-Sote antaa riskiryhmäläisten influenssarokotteita ajanvarauksella sote-keskuksissa ja kauppakeskus Triossa.

Rokotuksen jälkeen laitettu laastari olkavarressa.
Maksuttomia influenssarokotteita suositellaan vakavalle taudille alttiille henkilöille, kuten pikkulapsille, vanhuksille ja sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluville. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Sini Ojanperä

Influenssarokotteen ehtii vielä hyvin ottaa. Päijät-Hämeessä on todettu kauden ensimmäiset influenssatapaukset, mutta epidemian huippu on vasta edessäpäin.

Esimerkiksi Lahdessa kauppakeskus Trion rokotuspisteen ajanvarauksessa oli vielä jokunen viikko sitten ruuhkaa, mutta resursseja on lisätty ja nyt aikoja on hyvin saatavilla.

Trion lisäksi Päijät-Sote tarjoaa influenssarokotteita riskiryhmäläisille ja heidän läheisilleen ajanvarauksella myös sote-keskuksissa. Neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto rokottaa oman asiakaskuntansa.

Vastuuhoitaja Satu Rämö kertoo, että talvella 2021–2022 pelkästään Trion rokotuspisteellä annettiin 12 000 influenssarokotetta. Tällä kaudella niitä on mennyt marraskuun alusta lukien noin 8 000.

Rämö muistuttaa, ettei rokotuspaikalle ole välttämätöntä tulla kovin paljon ennen varattua aikaa. Jos paikalle on mahdollista tulla lähellä omaa vuoroa, ei odotusalueelle synny niin helposti ruuhkaa.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle