Hyppää sisältöön

Pelti on rytissyt Lapissa tavallista enemmän – kymmenkunta peltikolaria eri puolilla maakuntaa

Pelastuslaitos kehottaa varovaisuuteen liikenteessä. Vakavilta onnettomuuksilta on toistaiseksi vältytty.

Luminen ajokeli Kajaanin kontiomäellä
Ajokeli on ollut huono eri puolilla Lappia. Kuva: Joni Takalo / yle
Pekka Viinikka,
Armi Auvinen

Simossa kuljettaja törmäsi tien jakavaan keskikaiteeseen maanantaina. Pelastuslaitos kävi tarkastamassa tilanteen ja vakavilta vahingoilta selvittiin.

Inarissa puolestaan rekka-auton kuljettaja ei saanut pysäytettyä ajoneuvoaan risteysalueella ajoissa, ja rekka törmäsi henkilöauton perään. Myös toinen henkilöauto sai kolhuja peräänajossa. Rekan vauhti oli törmäyshetkellä hiljainen. Ensihoitajat kävivät tarkastamassa tilanteen ja henkilövahingoilta vältyttiin.

Rovaniemellä henkilöauto ajoi ojaan maanantai-iltana Kittiläntiellä Tapionkylässä. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksan aikaan illalla. Ojaan ajaneessa autossa oli onnettomuushetkellä mukana kolme henkilöä, joiden voinnin ensihoito tarkisti. Tien toinen kaista oli onnettomuuden takia noin tunnin verran suljettuna.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että peltikolareita oli sattunut Lapissa alkuiltaan mennessä normaalia enemmän. Ajokeli on Lapissa paikoin huono pöllyävän lumen vuoksi.

– Kyllä kolareita on ollut normaalia enemmän, kymmenkunta. Tarkkaa lukua ei ole tiedossa. Nyt on liikenteessä tärkeää ottaa huomioon huono ajokeli, toteaa päivystävä palomestari Tuomas Korhonen.

Juttua päivitetty 5.12. klo 20.10 ja klo 20.38 uusilla tiedoilla Rovaniemen kolarista.

Suosittelemme sinulle