Hyppää sisältöön

Cristiano Ronaldon eleestä ei tykännyt oma valmentajakaan – Saudi-Arabiaan huhutulle supertähdelle tyly tuomio Portugalin suurimman urheilulehden lukijoilta

Cristiano Ronaldo ei ole suosittu edes omassa kotimaassaan ennen MM-kisojen huipennusta. Joukkueen valmentaja Fernando Santoskin myönsi, ettei tykännyt supertähden toiminnasta Portugalin edellisessä MM-pelissä.

Cristiano Ronaldo käveli Fernando Santosin ohi, kun hänet otettiin vaihtoon kesken Etelä-Korea -pelin. Kuva: IMAGO/Sportimage/ All Over Press
Roope Visuri

Portugalilaisen supertähden Cristiano Ronaldon ympärillä on kuohunut jalkapallon MM-kisojen aikana jatkuvasti.

Viimeisimpänä on kohuttu Ronaldon, 37, toiminnasta Portugalin viimeisessä alkulohkopelissä Etelä-Koreaa vastaan.

Ronaldo reagoi raivokkaasti, kun hänet vaihdettiin pois kentältä. Ronaldon mukaan Etelä-Korean pelaaja loukkasi häntä samalla, kun hän oli menossa vaihtoon. Portugalilaismedian mukaan Etelä-Korea-pelissä otetuista kuvista ja videoista näkyy supertähden käyttäneen alatyylistä kieltä valmentajaa Fernando Santosia kohtaan.

Santosilta kysyttiin kuvista lehdistötilaisuudessa maanantaina.

– En pitänyt niistä lainkaan, Santos sanoi.

Valmentajan mukaan asia on käsitelty joukkueen sisällä.

– Asia on nyt käsitelty. Ajattelemme vain tulevaa peliä. Kaikki ovat keskittyneet otteluun valmistautumiseen, Santos totesi.

Ronaldon tähdittämä Portugali kohtaa MM-kisojen neljännesvälierissä Sveitsin tiistaina. Voitolla pääsee kahdeksan parhaan joukkoon ja puolivälieriin. Tappiolla Portugalin MM-turnaus päättyy.

Portugalissa on jopa spekuloitu sillä, pitäisikö Ronaldo pudottaa pois joukkueen avauskokoonpanosta. Portugalin suurimman urheilumedian A Bolan kyselyssä 70 prosenttia äänestäneistä oli sitä mieltä, että Ronaldo ei kuulu enää näissä MM-kisoissa avauskokoonpanoon.

Cristiano Ronaldo tuli suutuspäissään vaihtoon Etelä-Korea-pelissä.

Santos sanoi lehdistötilaisuudessa, että ei ole lukenut spekulaatioista tai äänestyksistä. Portugalilaisluotsi ei lähtenyt kuitenkaan vahvistamaan, mikä Ronaldon rooli on tiistain Sveitsi-ottelussa.

– Päätän kapteenini vasta, kun tulen stadionille. En tiedä vielä kokoonpanoani. Näin olen aina tehnyt ja niin myös teen, Santos totesi.

Ronaldo on ollut otsikoissa myös seurajoukkuekuvioidensa takia. Juuri ennen MM-kisoja Manchester United purki Ronaldon sopimuksen välittömästi.

Espanjalaislehti Marca uutisoi maanantaina, että Ronaldon siirto saudiarabialaiseen Al-Nassriin olisi varmistunut. Seuralähteet kuitenkin kertoivat uutistoimisto AFP:lle myöhemmin maanantaina, että neuvottelut ovat yhä kesken. AFP:n lähteen mukaan asiassa hiertävät oikeudet Ronaldon kuviin.

Santos kertoi lehdistötilaisuudessa, että ei ole jutellut Ronaldon kanssa seurajoukkueasioista.

– En rehellisesti sanottuna edes tiennyt tästä. Kuulin vasta, kun saavuin tänne. Joku kertoi siitä muutama minuutti sitten. Se on hänen päätöksensä. Keskitymme täällä MM-kisoihin, Santos totesi.

Lähteet: AFP, Reuters

Portugali kohtaa Sveitsin kello 21.00 tiistaina. Päivän ensimmäisessä neljännesvälierässä kohtaavat Marokko ja Espanja kello 17.00. Molemmista otteluista suorat lähetykset TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle-sovelluksessa MM-futisseurannassa.

Suosittelemme sinulle