Hyppää sisältöön

Linnan loistoa

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio toivottivat kahden vuoden tauon jälkeen vieraita tervetulleiksi itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Ilo näkyi värivalinnoissa: nyrkkeilijä Mira Potkonen valitsi ylleen aurinkoakin kirkkaammin loistavan, olkaimettoman iltapuvun.

Balettitanssija Atte Kilpinen oli pukenut ylleen vieläkin erottuvampaa väriä. Hän saapui paikalle kokopinkissä frakissa.

Samaan sävyyn oli päätynyt myös kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen. Hän saapui Linnaan puolisonsa Niko Ahon kanssa.

Jalkapalloilija Tim Sparvin puoliso Jitka Nováčkován mekko näytti edestä yksinkertaiselta, mutta sen takaosaa koristi valtava vaaleanpunainen rusetti.

Europarlamentaarikko Ville Niinistön (vihr.) vaimo Hennariikka Niinistö edusti kiiltävässä, smaragdinvihreässä luomuksessa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolestaan luotti klassiseen, pehmeän valkoiseen iltapukuun ja näyttäviin koruihin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin tummassa puvussa kimalteli kulta kuin tähdet tummalla taivaalla.

Blueskitaristi Erja Lyytinen puolestaan säväytti kokokultaisella, säteilevällä iltapuvulla, johon kuului myös viitta.

Viitta oli osa myös kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikmanin hulmuavaa iltapukua, joka erottui massasta kirkkaan punaisella mekollaan.

Dramaattisemmassa viittalookissa nähtiin niin ikään artisti Paula Vesala, jonka musta puku oli minimalistisen tyylikäs. (Kuva: Lehtikuva)

Kättelyiden jälkeen Linnassa oli aika laittaa jalalla koreasti.

Tekijät

TekstiTiina Karppi
KuvatBenjamin Suomela

Julkaistu 7.12.2022 7:31