Hyppää sisältöön

Espanjalaismediassa puhutaan fiaskosta, pelaaja heitti erikoisen syytöksen tuomaripelistä – valmentaja otti omaan piikkiinsä ratkaisuhetket shokkitappiossa

Espanjalaismedia oli tylynä, kun miesten maajoukkue kärsi yllätystappion Marokolle MM-kisojen jatkopeleissä. Ferran Torres puhui ottelun jälkeen erikoisesti. Luis Enrique otti syyt niskoilleen heikoista rangaistuspotkuista.

Sinipaitainen Espanja joutui petttymään Marokkoa vastaan. Maalia ei tullut millään. Kuva: Getty Images
Roope Visuri,
Matias Strozyk

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Jalkapallon MM-kisoissa nähtiin toistaiseksi suurin yllätys, kun Marokko kukisti mestarisuosikkeihin kuuluvan Espanjan rangaistuspotkukilpailussa. Ottelu päättyi maalittomana. Rangaistuspotkukilpailussakaan Espanja ei onnistunut kertaakaan. Marokko ratkaisi kolmella onnistumisella kilpailun.

Espanjalaismedioissa ruoskitaan nyt kovasti maan jalkapalloylpeyttä.

Marca puhui fiaskosta. AS puolestaan korostaa otsikossaan, että Espanja kuoli kuin Venäjällä. Sillä AS viittaa siihen, kuinka neljä vuotta sitten MM-kisoissa Espanja hävisi neljännesvälierissä rangaistuspotkuilla Venäjälle.

Espanjan yllättävä tappio MM-kisojen neljännesvälierässä sai myös pelaajien päät painumaan. Espanja hallitsi ottelua, mutta jauhoi pallo jalassaan tehottomasti.

– Tappio kirvelee. Mielestäni emme ansainneet tätä, vaan olimme parempi joukkue. Emme kyenneet hyödyntämään saamiamme tilanteita. Olen ylpeä joukkueesta ja valmentajasta, hyökkääjä Ferran Torres sanoi Marcan (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Marcan mukaan Torres antoi myös erikoisen kommentin, joka myös El Mundon mukaan liittyi tuomarointiin.

– En mieluusti lähde tähän, mutta välillä on ollut hetkiä, joina on tuntunut siltä kuin pelaisimme kahtatoista vastaan. Emme voi lähteä asioihin, joita emme voi hallita, Torres sanoi.

Espanjan joukkue on jo uudistunut, mutta nyt luvassa saattaa olla taas muutamia menetyksiä. Ainakin kapteeni Sergio Busquets, 34, saattaa olla maajoukkueuransa lopussa. Busquets kieltäytyi kommentoimasta asiaa ottelun jälkeen, mutta Torres toivoi sekä Busquetsin että päävalmentaja Luis Enriquen jatkavan rooleissaan.

– Yritämme saada ”Busin” ja muut konkarit jatkamaan. En tiedä, mitä valmentajan kanssa tapahtuu, mutta kuljemme hänen kanssaan loppuun asti. Mitä ikinä päätetäänkään, se on parhaaksi, Torres sanoi.

Luis Enrique kommentoi joukkueen shokeeraavaa putoamista Espanjan tv:ssä.

– Jalkapallo on upea laji, mutta joukkue voi voittaa myös ilman hyökkäämistä. Uskon, että hallitsimme peliä. Olisimme halunneet vielä enemmän saada siitä irti. Saimme 11 laukausta maalia kohti. Rangaistuspotkut maksoivat meille tämän pelin, mutta olen ylpeä joukkueestani, Luis Enrique sanoi.

Näin Marokon ja Espanjan välinen rangaistuspotkukilpailu eteni.

Enrique otti omaan piikkinsä heikot rangaistuspotkut.

– Kaikki on vastuullani, koska valitsin kolme ensimmäistä vetäjää. Pelaajat valitsivat loput. Emme päässeet edes neljänteen vetäjään. Bono (Yassine Bounou) on upea maalivahti torjumaan rankkareita. Tänään hän oli mahtava, Enrique totesi.

Lopuksi valmentaja pahoitteli faneilleen aikaista putoamista, eikä hirveästi kommentoinut omaa tulevaisuuttaan Espanjan peräsimessä.

– Nyt ei ole oikea aika puhua siitä. Odotan innoissani, että pääsen nyt kotiin. Uskon, että keskustelemme ensi viikolla tulevaisuudestani, Enrique päätti.

Maalikooste: Marokko–Espanja 0–0 (3–0).

Suosittelemme sinulle