Hyppää sisältöön

Yle kävi akvaariotalossa kahden kissan kanssa – näin kävi Filiphille ja Malkolmille, kun niille näytettiin kaloja lasin takana

Akvaariotalo Maretarium avasi ovensa kissoille muutaman päivän ajaksi Kotkassa.

Sisarukset Maija ja Lotta-Leo Laajalahti lähtivät kierrokselle Maijan kissojen Filiphin ja Malkolmin kanssa.
Ilona Pesu,
Kiira Ikävalko

Mitä tapahtuu, kun kissa pääsee akvaariotaloon?

Ei välttämättä niin kuin ihminen ensimmäisenä ajattelisi. Kun kotkalaiskissat Filiph, 10, ja Malkolm, 11, pääsivät akvaariotalo Maretariumiin, niiden huomio kiinnittyi aivan muualle kuin akvaariolasin takana uiviin kaloihin.

– Ne saattavat olla kiinnostuneita esimerkiksi ilmavirrasta, jostain heiluvasta jutusta, roskasta, varjosta tai valosta – tai välillä niistä kaloista myös, kissojen omistaja Maija Laajalahti kertoo.

Mustavalkoinen kissa makaa puisella lattialla ja katsoo ylöspäin.
Filiph-kissaa kiinnostivat Maretariumissa myös ihmiset – kenties rapsutusten toivossa. Kuva: Kiira Ikävalko / Yle

Akvaariotalo Maretarium avasi ovensa kissoille joulukuun alussa neljän päivän ajaksi. Kissat pääsivät Maretariumiin nyt kolmatta kertaa.

Kissojen lisäksi Maretariumiin ovat jo useampana vuonna päässeet koirat. Tänä vuonna koirakuukautta vietettiin koko marraskuun ajan.

Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen mukaan tapahtumalla haluttiin alun perin helpottaa koiranomistajien arkea. Kävi kuitenkin ilmi, että lemmikinomistajat halusivat kokea Maretariumin nimenomaan yhdessä lemmikkiensä kanssa.

Akvaariotalo meni heti lemmikkipäivien jälkeen kiinni vuosittaisten huoltotöiden ja tehostetun siivouksen ajaksi. Tällä halutaan välttää se, että lemmikkien vierailuista jäisi haittaa allergikoille.

Toimittaja Kiira Ikävalko kävi tutustumassa Maretariumiin yhdessä Maija Laajalahden, tämän sisaruksen Lotta-Leo Laajalahden sekä Filiphin ja Malkolmin kanssa. Voit kuunnella haastattelun alta.

Suosittelemme sinulle