Hyppää sisältöön

Rovaniemen kaupunki sai taas pyyhkeitä avilta – tällä kertaa vakava huomautus tuli hammashoitoon pääsystä

Ajanvarausta yrittäneet potilaat on muun muassa laitettu lainvastaisesti jonoon odottamaan tietoa hoitoon pääsystä. Potilaat eivät ole myöskään päässeet hoitoon lain edellyttämässä ajassa.

Avi on valvonut Rovaniemen kaupungin suun terveydenhuoltoa jo useiden vuosien ajan. Kuvituskuva. Kuva: Niko Mannonen / Yle
Eeva Kuivas

Lapin aluehallintovirasto on antanut Rovaniemen kaupungille vakavan huomautuksen hammashoitoon pääsystä.

Avin mukaan kuntalaisille ei ole ollut tarjolla riittävästi hoitoaikoja eivätkä potilaat ole päässeet hoitoon terveydenhuoltolain edellyttämässä ajassa. Ajanvarausta yrittäneet potilaat on myös laitettu lainvastaisesti jonoon odottamaan tietoa hoitoon pääsystä. Avin mukaan yksittäisten asiakkaiden hoito on voinut pitkittyä ja hoidon laatu huonontua.

Aluehallintoviraston mukaan sille tehtiin helmikuussa epäkohtailmoitus, jonka mukaan Rovaniemellä hammashoidon potilas voi joutua odottamaan ensimmäisen käynnin jälkeen yli kolme kuukautta hoidon jatkumista. Samaan aikaan virastossa oli vireillä kantelu oikomishoidon viivästymisestä. Toukokuussa aville tehtiin myös epäkohtailmoitus ajanvarauskäytännöistä.

Avi on valvonut Rovaniemen kaupungin suun terveydenhuoltoa jo useiden vuosien ajan. Se on toimittanut päätöksen tiedoksi myös Lapin hyvinvointialueelle, jonka vastuulle terveydenhuollon palvelut siirtyvät ensi vuoden alussa.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle