Hyppää sisältöön

Cristiano Ronaldo kiisti sopimuksensa Saudi-Arabiaan – toimittajan mukaan tähti odottaa yhä tarjouksia Euroopasta

37-vuotias Cristiano Ronaldo sanoo, ettei hänen siirtymisensä Saudi-Arabiaan pidä paikkaansa. Jalkapallotoimittajan mukaan Ronaldo haluaa odotottaa tarjouksia Mestarien liigassa pelaavilta seuroilta.

Cristiano Ronaldo levittelee käsiään.
Cristiano Ronaldo pääsi pelaamaan Sveitsiä vastaan ottelun loppuhetkillä. Kuva: Getty Images
Simo Arkko

Jalkapallotähti Cristiano Ronaldo kiistää huhutun sopimuksensa Saudi-Arabiaan.

– Ei, se ei ole totta, Ronaldo kertoi toimittajille muun muassa portugalilaisen Maisfutebolin (siirryt toiseen palveluun), espanjalaisen Diario AS:n (siirryt toiseen palveluun) ja arvostetun jalkapallotoimittajan (siirryt toiseen palveluun) Fabrizio Romanon mukaan.

Espanjalaisen Marcan mukaan Ronaldo siirtyisi tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien Saudi-Arabiaan Al-Nassr -seuran riveihin. Lehden mukaan 37-vuotiaan hyökkääjän vuositulot asettuisivat noin 200 miljoonaan euroon ja Marcan mukaan hän olisi silloin maailman parhaiten palkattu urheilija.

Jalkapallotoimittaja Nicolo Schiran mukaan Ronaldo haluaa odottaa tarjouksia Mestarien liigassa pelaavilta eurooppalaisseuroilta ennen kuin hyväksyy sopimuksen Saudi-Arabiaan.

Schiran mukaan kyse ei ole rahasta ja pelaaja-agentti Jorge Mendes yrittää löytää ratkaisun Euroopassa.

Ronaldo ei ollut tiistaina Portugalin avauksessa, kun joukkue voitti Sveitsin maalein 6–1. Ronaldon avauksessa korvannut Goncalo Ramos teki ottelussa hattutempun. Hän oli pelannut aiemmin MM-kisoissa vain kymmenisen minuuttia.

Ronaldo pääsi kentälle vasta ottelun loppuhetkillä vain vartti ennen pelin päättymistä. Silloin Portugali oli jo 5–1-johdossa.

Ronaldo jäi edellisen kerran Portugalin avauskokoonpanon ulkopuolelle arvokisaottelussa 14 vuotta sitten. Silloin kyse oli lepuutuksesta, sillä Portugali oli jo varmistanut EM-kisoissa paikkansa jatkopeleissä.

Tällä kertaa taustalla saattoi olla Ronaldon käyttäytyminen Etelä-Korea -ottelussa. Ronaldo näytti suuttuneelta, kun hänet otettiin vaihtoon.

Portugalilaismedian mukaan pelissä otetuista kuvista ja videoista näkyy, että Ronaldo myös käytti alatyylistä kieltä valmentaja Fernando Santosia kohtaan. Santosilta kysyttiin kuvista lehdistötilaisuudessa maanantaina.

– En pitänyt niistä lainkaan, Santos sanoi ja totesi, että asia on käsitelty joukkueen sisällä.

Cristiano Ronaldo Sveitsi-ottelussa.
Ronaldo oin voittanut parhaalle miespelaajalle jaettavan Ballon d'Orin viisi kertaa urallaan. Kuva: Getty Images

Portugalilaiskonkarin syksy ei ole ollut muutenkaan helppo. Hyökkääjä ajautui Manchester Unitedissa sivuraiteille, ja ESPN:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) ManU yrittikin tarjota Ronaldoa pitkin syksyä ilmaisella siirrolla muihin seuroihin. Mikään seura ei kuitenkaan halunnut maksaa Ronaldon 571 000 euron viikkopalkkaa.

Ronaldo antoi marraskuun puolivälissä kohuttavan haastattelun Piers Morganille, minkä jälkeen ManU kertoi hyökkääjän lähtevän seurasta.

Ronaldo arvosteli haastattelussa seuran omistajia ja muotoili, että seura oli pettänyt hänet. Ronaldo myös totesi, ettei hän kunnoita valmentaja Erik ten Hagia.

Median mukaan Ronaldo oli kertonut jo aiemmin kesällä seuralle haluavansa siirtyä muualle. Yhdeksi keskeiseksi syyksi kerrottiin, että Ronaldo haluaa pelata Mestarien liigassa, jossa ManU ei ole tällä kaudella mukana.

Suosittelemme sinulle