Hyppää sisältöön

2-8! SM-liigajumbo SaiPalle nöyryyttävä tappio kotikaukalossa – valmentaja pyysi anteeksi: ”Tämän illan suoritus oli anteeksiantamaton”

HPK takoi viisi maalia toiseen erään SaiPaa vastaan. Edellisen kerran lappeenrantalaisten kotihallissa Kisapuistossa on vastustaja tehnyt viisi maalia tai enemmän yhteen erään reilut 21 vuotta sitten.

Ville Hämäläisen mukaan SaiPalla ei pitäisi olla mitään kriisiä, mutta nyt on tullut viisi tappiota peräkkäin. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press
Roope Visuri

Jääkiekon SM-liigassa illan kierroksella SaiPa kärsi ruman tappion HPK:lle maalein 2–8. HPK johti ottelua jo toisen erän jälkeen jo 8–1.

– Pyydän anteeksi jokaiselta, joka tuli tänne. Meidän suoritus ei ollut lähelläkään sitä, mitä haettiin. Kannan vastuun tästä, että emme pytyneet valmistamaan joukkuetta millään tavalla. Olen erittäin pahoillani kaikille katsojille, SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläinen totesi lehdistötilaisuudessa.

Hämäläinen myönsi, että joukkueen tila on tällä hetkellä aika vaikea.

– Ei pitäisi olla mitään suurta kriisiä, mutta valmennus, joukkue, pelaajat ja huoltajat ovat kaikki samassa veneessä. Tämän illan suoritus oli anteeksiantamaton, Hämäläinen toteaa.

Tappio oli sarjajumbo SaiPalle viides peräkkäinen. Nykyinen tappioputki lähti liikkeelle kauden rumimmasta tappiosta puolitoista viikkoa sitten, kun Ilves löylytti Tampereella maalein 8–1. Nyt tuli kauden rumin kotitappio.

Päävalmentajan mukaan murskatappio tullaan käsittelemään “jollain tavalla.”

– Kun olemme itse tämän sopan keittäneet, varmasti se jollain tavalla käsitellään, Hämäläinen totesi.

Ottelun jälkeen SaiPan pukuhuoneen ovet pysyivät kiinni, eikä Yle Puheen Jääkiekkokierroksella tavoitettu joukkueen pelaajia haastatteluun.

HPK:lta tahtipuikkoa heiluttivat Steve Moses tehoin 1+3 ja Jere Jokinen 0+4. Artturi Toivola teki hämeenlinnalaisille kaksi osumaa.

Etenkin toinen erä oli SaiPalle sysimusta. HPK takoi viisi maalia. Edellisen kerran lappeenrantalaisten kotihallissa Kisapuistossa on vastustaja tehnyt viisi maalia tai enemmän yhteen erään reilut 21 vuotta sitten.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun SaiPa otti toisen erän alkuun pari jäähyä. HPK rankaisi kaksi kertaa ylivoimalla.

– Sen jälkeen tuli henkinen romahdus ja käytännössä luovutus. Sellaista ei saisi missään nimessä tulla, asiantuntija Juha Juujärvi kommentoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

HPK:n murskajaiset jatkuivat, kun Rony Ahonen katkaisi 162 ottelun maalittoman putkensa SM-liigassa. Viimeksi puolustaja Ahonen oli onnistunut maalinteossa yli kolme vuotta sitten lokakuussa 2019.

Steve Mosesin ja Jere Jokisen keskellä viilettänyt Matti Järvinen uskoi, että peli HPK:lta yksi kauden parhaista.

– Totta kai toisen erän jäähyt katkaisivat selkärankaa toisella puolella. Meillekin oli hienoa saada onnistumisia ylivoimalla. Se oli hieno homma, Järvinen totesi Yle Puheella.

HPK:lla on ollut vaikea alkukausi, mutta nyt hämeenlinnalaisilla on kaksi voittoa peräkkäin. Lauantaina tuli kotivoitto KalPasta jatkoajalla. HPK nousi viimeistä edelliseltä sijalta 11. sijalle. HPK on tasapisteissä 10. sijalla majailevan HIFK:n kanssa.

Suosittelemme sinulle