Hyppää sisältöön

Politiikan toimittajakonkari arvioi hallituksen kompurointia: ”Luulen, että keskustassa hykerrellään nyt”

Politiikan toimittaja Unto Hämäläisen mukaan keskusta sai lopulta luonnonsuojelulakiin muutoksia juuri siihen kohtaan, joka on puolueelle poliittisesti tärkeä.

Viime päivien tapahtumat ovat tuoneet pienen ”ryypyn” keskustan muuten vähän ankeaan ilmeeseen, arvioi politiikan toimittaja Unto Hämäläinen.
Annette Blencowe

Pitkän linjan politiikan toimittaja Unto Hämäläinen arvioi, että keskustassa ollaan tyytyväisiä viime päivien poliittisiin käänteisiin.

– Luulen, että keskustassa hykerrellään nyt. He saivat tahtonsa läpi opposition avulla, Hämäläinen sanoi tänään keskiviikkona Ylen A-studiossa.

Hän huomautti, että keskusta sai lopulta luonnonsuojelulakiin muutoksia juuri siihen kohtaan, joka on puolueelle poliittisesti tärkeä.

– Toisekseen tämä toi kuitenkin sellaisen pienen ryypyn keskustan muuten vähän ankeaan ilmeeseen, Hämäläinen jatkoi.

Hallituksen viisikko kokoontui tänään kriisikokoukseen, koska keskusta liittoutui viime viikolla opposition kanssa luonnosuojelulain uudistamisessa.

Ylen Politiikkaradion toimittaja Linda Pelkonen ei ollut vakuuttunut siitä, että tapahtunut sataa välttämättä suosiona keskustan laariin.

– Eihän tämä nyt mitenkään kaunis näytelmä ole ollut. Eihän keskusta ole näyttäytynyt tässä vastuunkantajana, Pelkonen huomautti.

Hän huomautti, että vaikka keskustan puheenjohtajalla Annika Saarikolla on ollut kauniit puheet, käytännössä on kuitenkin ”puukotettu hallituskumppania selkään”.

Suosittelemme sinulle