Hyppää sisältöön

Keski-Suomen terveyspalveluiden asiakasmaksuihin tulee vuodenvaihteessa muutoksia, sotaveteraanit vapautetaan maksuista

Hyvinvointialueella täytyy periä samasta palvelusta sama maksu joka paikassa, joten sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut yhtenäistetään. Aluehallitus nimitti keskiviikkona hyvinvointialueelle myös uusia johtohenkilöitä.

Etualalla rypistynyt vuoronumerolappu valkoisella tuolilla, taustalla henkilö farkut jalassa terveyskeskuksen aulassa.
Terveyskeskuksen vastaanottomaksuksi tulee koko Keski-Suomessa 20,90 euroa. Kuva: Elina Ervasti / Yle
Tuukka Lukinmaa

Terveydenhuollon asiakasmaksuihin tulee Keski-Suomessa muutoksia, kun Keski-Suomen hyvinvointialue alkaa vuodenvaihteessa pyörittää sote-palveluita maakunnan alueella. Aluehallitus käsitteli asiaa kokouksessaan keskiviikkona.

Hyvinvointialueella täytyy periä samasta palvelusta sama maksu joka paikassa, joten sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut yhtenäistetään. Esimerkiksi terveyskeskuksen vastaanottomaksuksi tulee koko Keski-Suomessa 20,90 euroa. Taksa on sama kuin Jyväskylässä nykyään.

Asiakasmaksujen yhtenäistämisessä käytetään siirtymäaikoja. Jos asiakkaalla on vuodenvaihteen jälkeen voimassa oleva asiakasmaksupäätös, laskutus jatkuu voimassa olevan päätöksen mukaisena siihen saakka, kunnes maksupäätös uusitaan.

Aluevaltuusto on aiemmin päättänyt, että hyvinvointialue ei peri asiakasmaksuja sotainvalideilta ja rintamaveteraaneilta.

Kokouksessa tehtiin myös päätöksiä uusista johtohenkilöistä. Aluehallitus päätti valita johtajaylihoitajan virkaan Heljä Lundgren-Laineen ja sosiaalihuollon johtajan virkaan Raija Kojon.

Heljä Lundgren-laine on koulutukseltaan terveystieteiden tohtori ja toimii myös kliinisen hoitotyön dosenttina Turun yliopistossa. Hän työskentelee nykyään Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylihoitajana.

Nykyisin Äänekosken sosiaalityön johtajana toimivalla Raija Kojolla on laaja kokemus sosiaalihuollon johtotehtävistä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus sosiaalitoimen tehtävistä ja johtamisesta muun muassa Etelä-Karjalasta. Hän on koulutukseltaan Master of Arts, ja hänellä on sosiaalityön pätevyys.

Suosittelemme sinulle