Hyppää sisältöön

Barents Observer: Venäläiset siirtyneet Norjaan Suomen suljettua rajan venäläisturisteilta

Marraskuussa Norjan Storskogin raja-aseman kautta maahan tuli kuusi kertaa aiempaa enemmän venäläisiä.

Tie Kirkkoniemeen Storskogin raja-asemalta Pohjois-Norjan ja Venäjän välillä. Kuvituskuva. Kuva: Michael Jenner / Alamy/All Over Press

Norjaan on tullut marraskuussa kuusi kertaa enemmän venäläisiä kuin aiemmin. Asiasta kertoo Norjan Kirkkoniemessä toimiva The Barents Observer -nettilehti (siirryt toiseen palveluun).

Suomi sulki venäläisturisteilta pääsyn Suomeen syyskuun lopussa. Norjan Storskogin raja-asema Pohjois-Norjassa on nyt viimeinen maaraja, jonka kautta venäläiset pääsevät Schengen-alueelle turistiviisumilla.

Nettilehden tietojen mukaan Raja-Joosepin ja Sallan raja-asemien kautta kulki marraskuussa noin 1 130 ihmistä. Norjan Storskogin läpi kulki marraskuussa melkein 7 000 ihmistä.

Syyskuun lopussa raja-asemilla niin Norjassa kuin Suomessakin venäläisten tulijoiden määrä lisääntyi Venäjällä alkaneen liikekannallepanon vuoksi.

The Barents Observer uutisoi Norjan oikeusministerin kertoneen aiemmin syksyllä, että Storskogin raja-aseman voi sulkea nopeasti. (siirryt toiseen palveluun) Valmius sulkea raja on muutamia tunteja sulkemispäätöksestä.

Enemmän aiheesta:

Suomen raja sulkeutuu torstaina keskiyöllä venäläisiltä lomamatkailijoita – Sisäministeri Mikkonen: "Vaikutus liikennemääriin on merkittävä"

Venäläisiä tulee nyt Suomeen enemmän kuin pitkään aikaan – raja-aseman päällikkö: "Seuraamme tilannetta koko ajan"

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle