Hyppää sisältöön

Helsinki siirtää lisää työntekijöitä päiväkoteihin ja sulkee siksi kymmeniä leikkipuistoja – katso lista kohteista

Puistojen sulkeminen tammikuussa vaikuttaa noin tuhannen 1.–2.-luokkalaisen aamu- ja iltapäivätoimintaan. Henkilöstösiirtoja on tehty jo tänä syksynä.

Helsingin Lassilassa sijaitseva Laurinniityn leikkipuisto on yksi suljettavista leikkipuistoista. Kuva kesältä. Kuva: Kristiina Lehto / Yle
Otso Karhu

Helsingin kaupungin henkilöstöä siirretään päiväkoteihin leikkipuistojen aamu- ja iltapäivätoiminnasta ensi kevääksi. Siirtojen seurauksena suljetaan yhteensä 39 leikkipuistoa, kaupunki tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Sulkemiset vaikuttavat noin tuhannen 1.–2.-luokkalaisen aamu- ja iltapäivätoimintaan. Avoinna pysyy 25 leikkipuistoa, joissa kaikissa järjestetään lakisääteistä iltapäivätoimintaa. Tässä toiminnassa on noin 1 100 lasta.

Perheet voivat hakea iltapäivätoimintaan ensi kevääksi. Korvaajia avoimelle toiminnalle haetaan parhaillaan yksityiseltä sektorilta, kerrotaan tiedotteessa.

Syynä varhaiskasvatuksen työvoimapula

Siirtojen taustalla on varhaiskasvatuksen vaikea henkilöstötilanne sekä eri aloja koskeva laaja työvoimapula.

Kaupungin mukaan toimilla pyritään turvaamaan lasten lakisääteinen varhaiskasvatuksen järjestäminen ja varmistamaan henkilöstön työrauha lapsiryhmissä.

Helsingin lukuisista toimenpiteistä huolimatta kaupungissa on alueita ja yksikköjä sekä suomen- että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa, joihin ei ole saatu rekrytoitua riittävästi henkilöstöä lakisääteiseen mitoitukseen.

– Henkilöstöjen siirrot ovat pakon edessä tehtäviä toimenpiteitä tilanteessa, jossa henkilöstöä ei kerta kaikkiaan ole riittävästi, sanoo Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas tiedotteessa.

Hänen mukaansa tilanne on valitettava ennen kaikkea perheille ja lapsille.

– Tiedämme, miten tärkeitä leikkipuistot ovat helsinkiläisille, ja siksi haluamme saada ne jälleen auki niin pian kuin mahdollista. Teemme tämän tavoitteen eteen kaiken mitä kaupunkina voimme.

Henkilöstön siirtoja on tehty jo tänä syksynä.

Voit keskustella aiheesta perjantaihin 9. joulukuuta kello 23:een asti.

Suosittelemme sinulle