Hyppää sisältöön

Weekend Festival palaa pääkaupunkiseudulle – pettymys Hämeenlinnalle

Viime kesänä Kantolan tapahtumapuistossa järjestetty elektronisen musiikin tapahtuma jätti laskelmien mukaan Hämeenlinnaan yli 10 miljoonaa euroa.

Kolmipäiväinen festivaali veti Kantolan tapahtumapuistoon yhteensä 60 000 kävijää viime heinäkuussa. Kuva: Nelli Kenttä / Yle

Elektronisen musiikin tapahtuma Weekend Festival järjestetään ensi kesänä Espoossa. Festivaalin paluu pääkaupunkiseudulle on pettymys Hämeenlinnalle.

Hämeenlinnan pettymyksen ymmärtää, sillä ennakkoon Weekendin ja Hämeenlinnan välille oli suunniteltu pidempää yhteistyötä. Linnan Kehityksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Tiitolan mukaan taustalla on lipunmyynti.

– He niin kuin kokivat, että lipunmyynti olisi voinut olla parempi, jos se olisi ollut pääkaupunkiseudulla. Itse Kantola sai järjestäjiltä ja yleisöltä hyviä arviointeja.

Viime kesänä Kantolan tapahtumapuistossa järjestetty tapahtuma jätti laskelmien mukaan Hämeenlinnaan yli 10 miljoonaa euroa. Kolmipäiväisen festivaalin kokonaiskävijämäärä oli noin 60 000 kävijää. Yksittäisistä kävijöistä noin 80 prosenttia oli Hämeenlinnan ulkopuolelta.

Weekend Festival kertoo tiedotteessaan aloittavansa monivuotisen kehityshankkeen yhdessä Espoossa sijaitsevan Vermon uuden tapahtumapuiston kanssa.

Hämeenlinna voi yhä olla oikea paikka yksittäisille konserteille

Weekend Festivalin markkinointipäällikkö Atro Anttilan mukaan asiakaspalaute osoitti, että festivaalin on sijaittava pääkaupunkiseudulla.

– Merkittävä osa kävijöistä on nuoria aikuisia. Moni haluaa yöksi kotiin ja edestakainen liikkuminen oli hankalaa. Pääkaupunkiseudulla tätä ongelmaa ei luonnollisesti alueella asuville ole

Festivaalijärjestäjä oletti, että Hämeenlinnan sijainti ja kulkuyhteydet toimisivat jopa pääkaupunkiseutua paremmin. Toisin kävi.

– Virhearviomme oli se, että muiden alueella järjestettyjen yksipäiväisten tapahtumien menestys ei ollut toistettavissa monipäiväisessä festivaalissa, jossa merkittävä osa asiakkaista on nuoria.

Anttila kehuu yhteistyön sujumista Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

– Haluaisimme jatkossakin järjestää Hämeenlinnassa konsertteja. Weekend Festivalille sijainti ei kuitenkaan ollut oikea.

8.12.2022 kello 12:22 juttuun lisätty Kati Tiitolan ja Atro Anttilan kommentit.

Suosittelemme sinulle