Hyppää sisältöön

Oppositio yrittää jälleen kaataa hallituksen, vaatii nyt vastauksia katujengien ja ryöstöjen kuriin saamiseen

Opposition mielestä hallitus on epäonnistunut katujen turvaamisessa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra katsoo, että maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaa pitää kiristää merkittävästi.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan seuraavan hallituksen on puututtava katujengi-ilmiöön heti kautensa aluksi.

Oppositio on jättänyt välikysymyksen nuoriso- ja katujengirikollisuudesta. Sen mielestä hallitus on epäonnistunut katujen turvaamisessa.

Välikysymys koskee nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumista maahanmuutto- ja kriminaalipoliittisin keinoin.

Välikysymyksessä ovat mukana perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja liike nyt.

Siinä kuvaillaan, että Suomea on ravisuttanut erityisesti kuluneen vuoden aikana poikkeuksellinen väkivalta-, ryöstö- ja jengirikollisuuden aalto etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta myös muun muassa Turussa ja Tampereella.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra katsoo, että maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaa pitää kiristää merkittävästi.

– Jatkamalla samalla tavalla seurauksena on rikollisuuden yhä voimakkaampi kasvu, hän sanoi tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

Hänen mielestään mallia tulisi ottaa vaikkapa Tanskasta.

– Pohjoismaista Tanska on noin 20 vuotta harjoittanut selvästi tiukempaa maahanmuutto-, kotouttamis- ja kriminaalipolitiikkaa.

Torstaina välikysymyksen eduskunnassa jättivät perussuomalaisten Ville Tavio ja Riikka Purra, kristillisdemokraattien Päivi Räsänen, kokoomuksen Pia Kauma ja Mari-Leena Talvitie sekä Liike Nytin Harry Harkimo (kuvassa taustalla). Kuva: Silja Viitala / Yle

Purran mukaan seuraavan hallituksen pitää puuttua ongelmaan välittömästi

Purran mukaan seuraavan hallituksen pitää puuttua katujengi-ilmiöön heti aluksi.

Hän ei usko hallituksen, joka ”hädin tuskin pysyy kasassa”, kykenevän enää tekemään asiaan muutoksia.

– Oppositio haluaa joka tapauksessa antaa hallitukselle mahdollisuuden kertoa näkemyksensä kasvavasta, kansalaisia huolestuttavasta ongelmasta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauman mukaan ongelma on otettava vakavasti.

– Meidän on rehellisesti tunnustettava, että katujengi-ilmiö on osaltaan kytköksissä epäonnistumisiin maahanmuutto- ja kotoutumispolitiikassa.

Oppositio on käyttänyt syysistuntokaudella välikysymystä useaan otteeseen riitaisen hallituksen horjuttamiseksi. Eilen keskiviikkona hallitus vastasi välikysymykseen maatalouden kriisistä.

Katurikollisuudesta on käyty keskustelua viime kuukausina

Katurikollisuudesta on käyty yhteiskunnallista keskustelua syksyn aikana.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan katurikollisuuden kaltaisiin ilmiöihin olisi puututtava myös rangaistuksia koventamalla.

Lisäksi Marinin mukaan on pidettävä huoli siitä, että ongelmaan puututaan esimerkiksi sosiaalityön ja kouluissa tehtävän työn keinoin.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ilmaisi huolensa katujengeistä Ylen Ykkösaamussa viime lauantaina. Hänen mukaansa Suomen katujengeissä on parisataa ihmistä.

Suosittelemme sinulle