Hyppää sisältöön

Teatteritoiminta jatkuu Kemissä vuodenvaihteen jälkeen yhdistyspohjaisena

Kemin kaupunki ja Meri-Lapin teatteriyhdistys ovat päässeet yhteisymmärrykseen teatteripalvelujen tuottamisen kumppanuussopimuksesta.

Teatterilaisten harjoitus- ja työtilana palvellut entinen pankin toimitila sijaitsee Kemin keskustassa, sauvosaarenkadulla. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Kemin teatterikiistaan on löytymässä ratkaisu. 75-vuotiaan teatterin tulevaisuus on ollut jo pitkään vaakalaudalla. Vuoden vaihteen jälkeen teatteri muuttuu yhdistyspohjaiseksi ja kaupunginteatterin nimi Kemin teatteriksi.

– Kyllä tämä on helpotus, että löytyi kaikkia tyydyttävä ratkaisu, kommentoi teatterinjohtaja Petri Jäärni.

Kemin kaupungin mukaan kaupunki ja Meri-Lapin teatteriyhdistys pääsivät keskiviikkona yhteisymmärrykseen teatteripalvelujen tuottamisen kumppanuussopimuksesta. Sopimus määrittelee yhteisen tahdon teatteritoiminnan jatkumiselle ja kehittymiselle Meri-Lapissa.

Löydetty ratkaisu ei ylitä suunnittelukaudella valtuuston jo toukokuussa päättämää teatteriyhdistykselle osoitettua avustussummaa.

Neuvotteluja kuvaillaan pitkällisiksi ja vaativiksi. Mukana neuvotteluissa oli myös tulevan teatteritalon vuokranantaja RM Confidence Oy.

Kemin kaupungin puolesta kumppanuussopimuksen hyväksyy hyvinvointilautakunta seuraavassa kokouksessa.

Joululahjaraha kelpaisi

Kaupunginhallitus päätti aiemmin hakea valtion tukea 300 000 euroa Meri-Lapin teatteritilojen rakentamiseen. Teatterinjohtaja Petri Jäärni toivoo hakemukseen vastattavan, sillä se keventäisi paineita ja rahan voisi kohdentaa heti investointeihin. Teatterin harjoitustilana olleessa entisessä pankin kiinteistössä pitäisi pikaisesti käynnistää remontti, jossa tilat muutettaisiin myös esityskäyttöön soveltuviksi.

– Sinne tulee yleisö-wc:t ja ilmanvaihtoa pitää parantaa, jotta sinne voidaan tehdä vähintään 155-paikkainen katsomo.

Nyt teatterin käytössä ollutta esitystilaa Kemin tullimakasiinissa jo puretaan teatteritilojen osalta. Sieltä siirretään lavasteita ja penkkejä muualle, osa tavaroista menee varastoon ja osa jo pankin tiloihin.

Teatterinjohtajan mukaan remontin aikana koetetaan pysyä leivän syrjässä esimerkiksi vanhaa ohjelmistoa kierrättämällä ja neuvottelemalla esiintymispaikoista paikallisten ravintoloiden kanssa.

– Sitten kun tulevassa kotipesässä päästään aloittamaan, toivotaan bussilasteittain yleisöä, kuten aiemminkin, Jäärni toteaa toiveikkaana.

Yhditys pyrkii kasvattamaan toimintaa pikkuhiljaa ja myöhemmin tekemään myös uusia rekrytointeja.

Osallistu keskusteluun 9.12. klo 23 saakka

Suosittelemme sinulle