Hyppää sisältöön

Lahdenväylällä neljän auton ketjukolari – Pelastuslaitoksen paloesimies: ”Jos ajat viiden metrin päässä, niin varmasti kolahtaa”

Lumisade on tehnyt ajo-olosuhteista hankalia koko Suomessa.

Turvaväleistä pitää pitää huolta, pelastuslaitos muistuttaa. Kuva: Silja Viitala / Yle

Helsingissä Lahdenväylällä nähtiin torstaina kello neljältä iltapäivällä kolmen henkilöauton ja yhden kuorma-auton ketjukolari. Onnettomuus tapahtui Tattarisuon kohdalla juuri ennen Kehä I:n liittymää.

Lahdenväylän kaistoista osa oli suljettu liikenteeltä noin tunnin ajan onnettomuuden jälkeen. Helsingin pelastuslaitoksen paloesimies Markus Frimodig arvioi, että onnettomuuteen vaikutti ajoradan loskaisuus.

– Siinä on noin kymmenkunta senttiä loskaa. Tuollaisilla väleillä, joita autot tuossa pitävät, on ihme ettei kolise enempää. Jos pidät 30 metriä välimatkaa, niin eihän se silloin kolahda. Jos ajat viiden metrin päässä, niin varmasti kolahtaa, Frimodig sanoo.

Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Runsaan lumisateen myötä ajokeli on ollut ympäri Suomea hankala. Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan iltapäiväkahteen mennessä pieniä kolareita oli sattunut toistakymmentä, mutta vakavilta vahingoilta on tähän mennessä vältytty.

Suosittelemme sinulle