Hyppää sisältöön

Kurun yhtenäiskoulun kaikkia luokkia ollaan siirtämässä väistötiloihin – lisää tiloja löytyi Parkkuun koulun entisistä tiloista

Kurun yhtenäiskoulun oppilailla ja opettajilla on ollut tänä syksynä oireilua sisäilmaongelman vuoksi.

Kurun yhtenäiskoulu.
Kurun yhteiskoulussa opiskelee 180 oppilasta. Kuva: Marjut Suomi
Pasi Punkari

Kurun yhtenäiskoulun kaikkia luokkia ollaan siirtämässä väistötiloihin. Yhtenäiskoulun yläluokkien toiminta siirretään Tredun Metsätien toimipisteeseen ja Parkkuun koulun entisiä koulukiinteistöjä ollaan vuokraamassa alaluokkien väistötiloiksi.

Kurun 180 oppilaan yhtenäiskoulussa on alkanut ilmetä oireilua tänä syksynä oppilailla sekä henkilöstöllä. Yle kertoi koulun tilanteesta marraskuun lopussa.

Ylöjärven kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että neuvottelut kaupungin ja Tredu-Kiinteistöjen kanssa ovat pitkällä ja muutto voidaan aloittaa heti, kun yksityiskohdista on sovittu ja vuokrasopimus on allekirjoitettu. Koulutyö Tredun Metsätien toimipisteessä voisi alkaa tammikuussa 2023.

Neuvottelut Parkkuun entisen koulun tilojen vuokraamisesta ovat vielä kesken. Monista asioista on jo alustavasti sovittu.

Parkkuun entisessä koulukiinteistössä täytyy tehdä joitakin muutostöitä ennen koulutyön aloittamista. Tämän hetkisenä tavoitteena on, että muuttotoimet alkavat heti, kun muutostyöt on tehty ja tilat ovat käytettävissä.

Pajarakennus ja urheilutalo jäisivät vielä koulukäyttöön

Mikäli asiat etenevät suunnitellusti, Kurun yhtenäiskoulun alueelta koulukäyttöön jäisivät ainoastaan niin sanottu pajarakennus sekä urheilutalo. Koulun keittiö jatkaa toimintaansa entisellä paikallaan ainakin kesään 2023 saakka.

Väistötilat olisivat käytössä siihen saakka, kunnes Kurun Yhtenäiskoulun uusi koulurakennus on valmis.

Kuruun rakennetaan uusi yhtenäiskoulu vuosien 2024-2025 aikana. Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 7,7 miljoonan euron hankkeen talousarviokokouksessaan.

Ylöjärven kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee Kurun Yhtenäiskoulun kaikkien luokkien siirtämistä väistötiloihin kokouksessaan ensi tiistain 13. joulukuuta.

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee kokouksessaan myös muita väistötiloihin liittyviä opetus- ja muuttojärjestelyjä sekä koulukuljetuksia.

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa torstain kokouksessaan ja esittää kasvatus- ja opetuslautakunnalle koko Kurun yhtenäiskoulun toiminnan siirtämistä.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle