Hyppää sisältöön

Lahden rikkihapporekan turmapaikka on saatu raivattua aamulla – eteläinen kehätie aukeamassa liikenteelle

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan tilanteesta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Lahden eteläinen kehätie ylikulkusillalta kuvattuna. Itään vievät kaistat ovat suljettuna ja jään peitossa, edellisiltana tapahtuneen onnettomuuden raivaustöiden jäljiltä.
Kuva otettu Lahden eteläisen kehätien ylittävältä sillalta tieltä 167 kohti Liipolan tunnelia 9.12.2022 kello 8.45. Oikeanpuoleisen kaistan sivussa näkyvät edellisiltana tieltä suistuneen, rikkihappoa kuljettaneen rekan jäljet.
Tekijät

Lahden eteläisen kehätien Kouvolaan menevät kaistat ovat aukeamassa liikenteelle rikkihapporekan raivaustöiden valmistuttua.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jukka Huttunen arvioi aamuyöllä Ylelle, että kaistat ovat suljettuna ainakin aamuyhdeksään, ehkä pidempäänkin. Raivaustyöt saatiin kuitenkin valmiiksi ennen puoli kahdeksaa, jonka jälkeen Väylävirasto ryhtyi auraamaan ja kunnostamaan tietä ajokuntoiseksi.

Pelastuslaitoksen mukaan terveydelle vaarallinen kaasu ei aiheuta vaaraa lähialueella. Asukkaita oli aiemmin neuvottu välttämään liikkumasta alueella, pysymään sisätiloissa sekä sulkemaan ilmanvaihto.

Pelastuslaitoksella oli lukuisia yksiköitä paikalla tekemässä torjuntatoimia. Onnettomuuden tarkka sijaintipaikka oli tien 167 liittymän lähellä noin puoli kilometriä Liipolan tunnelin läntisestä suuaukosta länteen päin.

Huttunen arvioi, että rikkihappoa ehti valua maahan noin 7–8 tonnia. Kaikkiaan rekassa oli lastina 45 tonnia rikkihappoa.

Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Palomestari ei osaa sanoa, mikä aiheutti rekan kaatumisen. Hän kuitenkin kertoo, että keli oli huono onnettomuuden tapahtumisaikaan. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Suosittelemme sinulle