Hyppää sisältöön

MT: Pekka Haavisto suosituin presidenttiehdokas – Olli Rehnin suosio romahti

Mika Aaltolan suosio on kasvanut selvästi.

Pekka Haavisto lehdistötilaisuudessa Yhdysvaltain Washingtonissa 8. joulukuuta 2022.
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) nousi Maaseudun Tulevaisuuden kyselyn suosituimmaksi ehdokkaaksi seuraavaksi presidentiksi. Haavisto puhui tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain-vierailullaan 8. joulukuuta. Kuva: Drew Angerer / AFP / Lehtikuva
STT-Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on Maaseudun Tulevaisuuden kyselyssä suosituin ehdokas vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Kahdesti ehdolla ollutta Haavistoa kannatti 17 prosenttia vastaajista, saman verran kuin heinäkuussa tehdyssä kyselyssä.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn oli kesällä ykkösenä, mutta on menettänyt kannatustaan selvästi. Keskustalaisen Rehnin kannatus oli nyt 14 prosenttia, kun se kesällä oli 20 prosenttia.

Kolmantena on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, jonka kannatus nousi kesän viidestä prosentista runsaaseen kahdeksaan.

Aaltola nousi lokakuussa Ilta-Sanomien presidenttikyselyn kärkeen. Aaltola kommentoi tuolloin Ylelle, että presidenttiehdokkuus ei ole ajankohtainen.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola kommentoi kärkipaikkaansa IS:n presidenttikyselyssä

Perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon suosio on pysynyt vakaana kuuden prosentin tuntumassa. Entisen pääministerin Alexander Stubbin (kok.) kannatus on laskenut kesän kuudesta prosentista vajaaseen viiteen prosenttiin.

EU-komissaari Jutta Urpilaisen (sd.) ja puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) kannatus oli kahden prosentin luokkaa. Reilu neljännes vastaajista ei osaa nimetä suosikkia seuraavaksi presidentiksi.

Vastaajat saivat myös nimetä oman suosikkinsa 16 luetellun nimen lisäksi. Eniten mainintoja sai pääministeri Sanna Marin (sd.), joka on ilmoittanut, ettei ole presidentinvaalissa ehdolla.

Kyselyn toteutti Kantar TNS Agri joulukuun alussa. Kyselyyn vastasi reilu tuhat ihmistä. Virhemarginaali on koko väestön otoksessa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suosittelemme