Hyppää sisältöön

HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen asettuu kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi

Muitakin kriisiaikana suomalaisille tutuksi tulleita asiantuntijoita on kosiskeltu mukaan politiikkaan.

Lasse Lehtonen on tullut suomalaisille tutuksi korona-ajan asiantuntijakasvona. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen on asettunut kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudellamaalla, puolue tiedottaa.

Espoossa asuva Lehtonen on tullut julkisuudessa tunnetuksi yhtenä korona-ajan sote-kasvoista. Lehtosta on haastateltu toistuvasti koko pandemian ajan.

Yle uutisoi alkusyksystä, että useita kriisiajan huippuasiantuntijoita on kosiskeltu eri puolueiden ehdokkaiksi. Korona, sota Ukrainassa ja Nato-jäsenyysprosessi ovat tehneet monista asiantuntijoista tunnettuja ja suosittuja.

Erityisesti sosiaali- ja terveysalan sekä Puolustusvoimien julkisuudessa näkyneitä johtohenkilöitä on yritetty saada mukaan politiikkaan.

Lehtonen haluaa rakentaa terveyspalvelujen rahoitusjärjestelmää

Uudenmaan kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen arvioi, että sosiaali- ja terveyspalveluiden ongelmat tulevat olemaan yksi seuraavan vaalikauden suurista haasteista, joihon etsitään nyt kuumeisesti ratkaisuja.

Lehtonen kertoo itse pyrkivänsä eduskuntaan rakentamaan muun muassa nykyistä kestävämmällä pohjalla olevaa terveyspalveluiden rahoitusjärjestelmää.

– Valitettavasti Suomessa toteutettu sote-uudistus ei ole onnistunut luomaan taloudellisesti kestävälle pohjalle rakennettua terveydenhuoltoa. Vaikka järjestelmän rahoitus tulee valtion budjetista, perustuu sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus isolta osin valtion lainanottoon. Kestävä terveyspalvelujen rahoitusjärjestelmä edellyttää, että valtion talous saadaan parempaan tasapainoon, Lehtonen sanoo tiedotteessa.

Nimeämisen jälkeen kokoomuksella on nimettynä Uudeltamaalta kaikkiaan 34 eduskuntavaaliehdokasta.

Suosittelemme sinulle