Hyppää sisältöön

Jo yli 450 bussi- ja junavuoroa on peruttu perjantaina pääkaupunkiseudulla – pääsyynä kuljettajapula

Perutut vuorot koskevat pääosin busseja. HSL:n mukaan vuorot päivittyvät ajantasaisesti Reittioppaaseen ja verkkosivuille.

Etenkin bussivuoroja on peruttu tänä aamuna erityisen paljon. Kuvassa liikennettä Helsingin Alppilassa eilen torstaina. Kuva: Sakari Piippo / Yle
Otso Karhu

Lukuisia Helsingin seudun liikenteen bussi-, juna- ja raitiovaunuvuoroja on jouduttu perumaan perjantain aikana pääkaupunkiseudulla.

HSL:n poikkeusinfon mukaan eri vuoroja ja reittien väliosuuksia peruttiin jo noin kaksisataa perjantain ensimmäisen kahdeksan tunnin aikana. Kello kolmeen mennessä oli peruttu yli 450 vuoroa.

Suurin osa perumisista koskee linja-autoja. Perumisia tulee jatkuvasti lisää.

Bussin kuljettajia poissa

HSL:n viestinnän mukaan pääsyy bussivuorojen perumiseen on Pohjolan liikenteen kuljettajapula. Liikennöitsijän henkilöstössä on ollut paljon sairauslomia, poissaoloja ja muuta vajetta.

– Pohjolan liikenne on kolmanneksi isoin liikennöitsijä HSL:lle. Yhdellä kuskilla voi olla vuoronsa aikana useita kymmeniä lähtöjä, joten yksikin poissaolo, jota ei saada paikattua, tuo ison vajeen, sanoo HSL:n viestinnän päivystäjä Joona Packalén.

Packalénin mukaan tilanteen ei odoteta helpottavan ainakaan tämän vuorokauden aikana. Onkin syytä varautua siihen, että perumisia tulee samassa tahdissa lisää koko päivän.

– Reittimuutokset näyttävät sijoittuvan aika tasaisesti eri alueille, eli kyseessä ei ole mikään tietty ongelmakohta, HSL:n viestinnästä kerrotaan.

Luminen sää tuo lisähaastetta

Myös luminen sää on aiheuttanut joukkoliikenteelle joitain haasteita. Lisäksi aamulla Espoossa alhaalla ollut voimalinja aiheutti joitain perumisia.

Julkisen liikenteen matkustajia kehotetaan katsomaan reittinsä HSL:n Reittioppaasta ja verkkosivuilta. Niihin pitäisi päivittyä ajantasainen tieto eri reittivaihtoehdoista.

Perumisia voi seurata Twitterissä HSL:n poikkeusinfo -tilin (siirryt toiseen palveluun) kautta.

Juttu päivittyy.

Voit keskustella aiheesta 10. joulukuuta kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle