Hyppää sisältöön

Linja-auto törmäsi toisen linja-auton perään Helsingissä – päivystävä palomestari: ”Melkein sama kuin ajaisi seinää päin”

Toisen auton kuljettaja sai onnettomuudessa lieviä vammoja. Matkustajat eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Pelastuslaitos kiittää Twitterissä, että autoilijat ajoivat tilannepaikan ohi maltillisesti. Kuva: Heli Kaski / Yle
Don Lehtinen

Linja-auto ajoi toisen linja-auton perään Helsingissä Kustaa Vaasantiellä sijaitsevalla bussipysäkillä perjantai-iltapäivänä ennen kello kahta. Onnettomuus tapahtui Lahdentien alussa pohjoisen suuntaan.

Pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Ville Estlanderin mukaan matkustajia ei loukkaantunut onnettomuudessa, ja he pääsivät ulos autoista ilman ongelmia.

Perään ajaneen linja-auton kuljettaja jäi auton matkustamoon jumiin onnettomuuden seurauksena. Estlanderin mukaan kuljettaja jäi mahdollisesti jaloistaan kiinni, kun auton keularakenne on painunut sisään.

Pelastuslaitoksen mukaan kuljettaja loukkaantui tilanteessa lievästi, ja ensihoito kuljettaa hänet hoitoon.

Estlander kertoo, että linja-auto on mahdollisesti lähestynyt bussipysäkkiä liian kovaa ja seurauksena törmännyt edellä olevaan linja-autoon. Nopeusrajoitus alueella on 50 tai 60 kilometriä tunnissa.

– Tuossa voi nopeus olla kohtuullisen kova. Kun tuollaisella massalla mennään toisen vastaavan auton perään, se on melkein sama kuin ajaisi seinää päin, Estlander kertoo.

Estlanderin mukaan tie onnettomuuspaikan kohdalla on hyvin aurattu, ja asfaltti näkyy suurimmilta osin.

Pelastuslaitos arvioi, että liikenne häiriintyy noin kello kolmeen asti. Poliisi ohjaa liikennettä onnettomuuspaikalla, ja toinen ajokaista on suljettu liikenteeltä.

Suosittelemme sinulle