Hyppää sisältöön

Kansallisarkisto irtisanoo 12 työntekijää

Kansallisarkiston heikentynyt taloustilanne ja digitalisaatio näkyvät niin henkilökunnan kuin kiinteistöjen määrässä.

Kansallisarkistossa säilytetään vanhoja asiakirjoja. Kuva Helsingistä. Kuva: Jari Oikuri

Kansallisarkiston muutosneuvottelut koskivat 29:ää työntekijää. Heistä kahdeksan valitsi irtisanomiskorvauksen ja 12 irtisanottiin.

Lisäksi yhdeksän henkilöä siirtyy organisaation sisällä toisiin tehtäviin, uuden työnantajan palvelukseen tai eläkkeelle.

Irtisanomisperusteina olivat tehtävien uudelleen organisointi, erityistehtävien vähentäminen, viranomaisohjauksen ja tietopyyntöpalveluiden tehostaminen ja asiakaspalvelun supistaminen.

Kansallisarkisto kertoi lokakuussa, että syynä koko henkilöstöä koskeviin muutosneuvotteluihin on viraston heikentynyt taloustilanne. Lisäksi digitaalisista palveluista on tullut sen ensisijainen palvelumuoto.

Arkiston perjantaina lähettämässä tiedotteessa todetaan, ettei kustannussäästöjä voitu toteuttaa ilman henkilöstövähennyksiä.

Myös kiinteistöjen määrää on tarkoitus vähentää tulevina vuosina. Tällä hetkellä Kansallisarkistolla on yhteensä yhdeksän toimipistettä eri puolilla maata.

Kansallisarkiston tehtävänä (siirryt toiseen palveluun) on varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien asiakirjojen säilyminen ja saatavuus sekä edistää niiden tutkimuskäyttöä.

Lue myös: Kansallisarkiston muutosneuvottelut päättyivät – irtisanottavien määrää ratkeaa myöhemmin

Suosittelemme sinulle