Hyppää sisältöön

Huomasitko? Asiantuntija hämmästeli Neymarin elekieltä vaihtopenkillä vain hetki ennen Kroatian tasoitusmaalia – ”Homma on hoidettu”

Brasilia putosi dramaattisella tavalla jatkosta MM-kisojen puolivälierässä Kroatiaa vastaan. Asiantuntijat hämmästelivät asiaa Ylen studiossa.

Brasilian pelaajat ja fanit juhlivat Neymarin johto-osumaa innokkaasti jatko-ottelun tauolla.
Jussi Vainikka

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kaikki näytti menevän Brasilian kannalta, niin kuin pitikin mennä. Suurin tähti Neymar teki ratkaisuhetkillä kauniin maalin, jonka piti viedä Brasilia MM-kisojen välieriin.

Mutta toisin kävi.

Kroatia on todellinen rangaistuspotkukilpailujen erikoismaa. Neljäs perättäinen pilkkukisa MM-kisoissa tuotti neljännen peräkkäisen voiton. Perimmäinen syy yhdelle MM-historian dramaattisimmista nousuista tapahtui kuitenkin jo ennen rangaistuspotkuja.

Brasilian pelaajien toiminta johtomaalin jälkeen sai Yle Urheilun asiantuntijat studiossa hämmentyneiksi.

– Se oli anteeksiantamaton tilanne. Johto taululla, muutama minuutti jäljellä, ja he päästivät Kroatian tuollaiseen vastahyökkäykseen. Mielestäni käsittämätöntä, Antti Pohja sanoi studiossa ottelun jälkeen.

Maalikooste: Kroatia–Brasilia 2–1 (4–2 rp.).

Heidi Pihlaja hämmästeli Brasilian pelaajien kehonkieltä Neymarin johtomaalin jälkeen. Totta kai jatkoaikamaalia MM-kisoissa saa tuulettaa, mutta brasilialaisilla juhliminen taisi mennä liian pitkälle.

– Lyhyellä katkolla jatko-ottelun välissä näkyi vieläkin tuulettelua. Siinä oli sellaista henkeä, että nyt ollaan jo jatkossa, homma on hoidettu, Pihlaja sanoi studiossa.

Video vaihtopenkillä tuulettamisesta on jutun pääkuvana.

Kroatia eteni nyt toisen kerran peräkkäin välieriin MM-kisoissa. Neljä vuotta sitten Luka Modric valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi, ja Brasiliaa vastaan hän pelasi jälleen keskikentällä 37-vuotiaana erinomaisen ottelun.

Ottelua selostuskopissa kommentoinut Markus Halsti ihasteli Modricin tekemistä.

– Kaveri on melkein nelikymppinen, ja painaa 120 minuuttia. Nämä eivät ole mitään sunnuntaipelejä. Ikää on tuon verran, ja hän dominoi kentällä pallollisena. Uskomaton suoritus Kroatialta, Halsti sanoi.

Kroatian vastus välierään selviää myöhemmin perjantaina, kun Argentiina kohtaa Hollannin.

Suosittelemme sinulle