Hyppää sisältöön

Syntymäpäiviään viettänyt Linn Svahn palasi kilpaladuille voittajana 607 päivän odotuksen jälkeen – kilpasiskoilla meni huonommin maailmancupissa

Beitostölenissä nähtiin harvinainen naisten sprinttifinaali, sillä siinä ei ollut yhtään ruotsalaista mukana. Sen sijaan Linn Svahn palasi vihdoin kilpaladuille Idressä.

Linn Svahn kilpaili edellisen kerran huhtikuussa 2021. Nyt hän on palannut jälleen tositoimiin. (Arkistokuva) Kuva: STELLA Pictures / Johan Valkonen / AOP
Anu Karttunen

Linn Svahnin nimi tuli tutuksi hiihdon maailmancupin kärkikahinoista pari kautta sitten. Yhdeksän maailmancupin osakilpailua voittanut ruotsalainen loukkasi kuitenkin olkapäänsä helmikuussa 2021 ja joutui tämän jälkeen pariinkin otteeseen leikkauspöydälle.

Perjantaina 23-vuotissyntymäpäiviään viettänyt sprinttitykki pääsi vihdoin kisaamaan, eikä vauhti ollut kadonnut 607 päivässä minnekään. Svahn voitti Idressä hiihdetyn kansallisen vapaan hiihtotavan sprinttikilpailun ylivoimaiseen tyyliin, sillä hän piti vauhtia heti karsinnasta lähtien.

– Päätin, etten tule starttiin, jos olkapää ei tunnu hyvältä. Nyt sain startattua ja olkapää on kunnossa, hän kertoi SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Tätä olen odottanut, että pystyn kilpailemaan jälleen. Tämä oli hyvä avaus. En tiennyt, mitä odottaa tältä päivältä. Olemme tehneen niin loistavaa työtä, minä ja kaikki ympärilläni, mutta emme tienneet, kuinka nopeasti pystyn hiihtämään. Ja oli kiva, että se riitti tänään.

Svahn ei aio enää murehtia vammaansa, vaan katsoo tiukasti eteenpäin. Hän kertoi haluavansa startata seuraavaksi jo maailmancupissa, kun ensi viikonloppuna kisataan Davosissa.

Sen sijaan Svahnin kilpasiskoilla meni huonommin Beitostölenin maailmancupissa. Ruotsalaiset naissprintterit ovat hallinneet alkukauden kisoja ja ottaneet kaksoisvoitot niin Rukalla kuin Lillehammerissakin, mutta tänään maailmancupin finaalissa ei nähty yhtäkään ruotsalaista naissprintteriä. Neljä ruotsalaisnaista pääsi karsinnasta jatkoon ja kaksi välieriin asti.

Edellisen kerran näin on käynyt tammikuun 4. päivä 2020, kun ruotsalaiset jäivät ilman finaalipaikkoja Tour de Skillä Val di Fiemmen perinteisen hiihtotavan sprintissä.

– Se oli huono päivä töissä, totesi Maja Dahlqvist SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle