Hyppää sisältöön

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toiminta loppumassa – vielä ratkaisematta, miten hoidetaan puuttuvat 13 miljoonaa euroa

Sairaanhoitopiirin valtuusto kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen vielä joulun jälkeen.

Tampereen yliopistollisen sairaalan pääsisäänkäynti kuvattuna pilvisenä kesäpäivänä. Etualalla suihkulähteestä suihkuavia vesipylväitä.
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toiminta päätetään vuoden lopussa. Sitä ennen pitää päättää alijäämän kattamisesta. Kuvituskuva Kuva: Matias Väänänen / Yle
Pasi Punkari
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensi vuoden alusta lähtien Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää ja pääosin myös tuottaa julkiset sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut Pirkanmaalla. Muutos merkitseee sitä, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toiminta loppuu.

Sairaanhoitopiirin talous on kuitenkin roimasti miinuksella. Alijäämä on kasvanut loppuvuonna 13 miljoonaan euroon. Sairaanhoitopiiri ei ole vielä laskuttanut summaa omistajakunnilta.

– Sairaanhoitopiirin valtuusto on kutsuttu ylimääräiseen kokoukseen 27. joulukuuta pohtimaan, miten alijäämä katetaan, kertoo valtuuston tamperelainen puheenjohtaja Atanas Aleksovski (SDP).

Hän ennakoi, että alijäämä ratkaistaan jotenkin muuten kuin laskuttamalla jäsenkuntia, mutta asia päätetään lopullisesti ylimääräisessä valtuuston kokouksessa.

Aleksovski ei pidä tilannetta erityisen dramaattisena. Summa on kasvanut erityisesti korona-ajan takia, jolloin kaikkia kuluja ei heti laskutettu kunnilta.

Omistajakunnat haluavat tiettävästi sairaanhoitopiirin kattavan alijäämän talon sisältä aiemmilta vuosilta tytäryhtiöillä kertyneillä ylijäämillä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän toiminta päätetään 31. joulukuuta, kun toiminta siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme