Hyppää sisältöön

Englanti törmäsi tuttuun kummitukseen – kiistelty tv-kasvo laukoi piikin Harry Kanelle, toinen haukkui tuomarin tylysti: ”Täysi painajainen”

Rangaistuspotkut ja Englanti eivät edelleenkään sovi yhteen. Englannista tuli useimmin MM-historiassa puolivälierissä pudonnut maa.

Harry Kane ei onnistunut! Englannin kapteeni ampui toisen pilkkunsa taivaan tuuliin.
Jussi Vainikka

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

1996, 1998, 2004, 2006, 2012, 2021.

Ja nyt pienellä twistillä 2022.

Tällä kertaa Englanti ei sentään hävinnyt rangaistuspotkukilpailussa, mutta suurin puheenaihe arvokisoista putoamisen jälkeen saarivaltakunnassa on jälleen rangaistuspotku.

Harry Kane oli puolivälierässä Ranskaa vastaan jo onnistunut yhdessä, mutta toinen pallo karkasi yli. Samalla karkasivat Englannin haaveet maailmanmestaruudesta. Kanen ilta päättyi kyyneliin.

Harry Kane ser besviken ut.
Harry Kane ampui toisen rankkarinsa taivaan tuuliin. Kuva: EPA-EFE
Harry Kane.
Harry Kane (keskellä) oli lohduton ottelun päätyttyä. Kuva: Getty Images
Gareth Southgate lohduttaa Harry Kanea.
Päävalmentaja Gareth Southgate lohdutti Harry Kanea. Kuva: Getty Images
Olivier Giroud lohduttaa Harry Kanea.
Kuten teki myös Ranskan voittomaalin iskenyt Olivier Giroud. Kuva: Getty Images

Muut englantilaispelaajat asettuivat välittömästi ottelun jälkeen Kanen tueksi. Päävalmentaja Gareth Southgate oli ensimmäisten joukossa lohduttamassa hyökkääjää. BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) muut pelaajat pyysivät kohteliaasti kameramiehiä poistumaan Kanen luota, koska tämä oli ”lohduttomassa tilassa”.

– Kuinka monta rankkarimaalia Harry on meille tehnyt? Emme olisi tässä ilman hänen maalejaan. Hän on maailmanluokan hyökkääjä ja kapteenimme. Hän vain vahvistuu tästä, keskikenttäpelaaja Jordan Henderson sanoi ITV:lle.

– Tuntuu, että meillä oli eväät voittoon tänään. On vaikea löytää sanoja.

Hendersonin kysymykseen vastaus on 17. Kane on ampunut nyt 21 rangaistuspotkua Englannille, joista neljä on epäonnistunut.

Englantilaismedia on tunnettu armottomuudestaan, mutta ainakin ITV:n lähetyksessä peliesitys nähtiin onnistuneena. Kanekin säästyi pitkälti arvostelulta.

– En olisi laittanut ketään muuta ampumaan tuota pilkkua. On sydäntäsärkevää, että kaiken tämän työn jälkeen joukkueen on jälleen odotettava neljä vuotta. Tämä ei ole häpeä. Englanti pelasi hyvin huippujoukkuetta vastaan, entinen huippupelaaja Gary Neville sanoi ITV:n lähetyksessä.

Maalikooste: Englanti–Ranska 1–2.

Toinen entinen huippupelaaja ja nykyinen tv-kasvo Roy Keane oli Nevillen kanssa samoilla linjoilla, mutta antoi Kanelle kuitenkin pienen piikin. Keane tunnetaan suorasukaisista lausunnoistaan ja kohuistaan peliuransa aikana.

– Olisin ajatellut, että hän olisi pystynyt hieman parempaan. Tämä oli muistutus siitä, kuinka brutaalia huippu-urheilu on. Englanti oli mielestäni parempi joukkue, Keane sanoi, mutta kehui myös Ranskaa.

– He löysivät tien voittaa, vaikka eivät olleet parhaimmillaan. He näyttivät väsyneiltä, mutta löysivät keinon. Siksi he ovat mestareita.

Vaikka Englanti sai ottelussa kaksi rangaistuspotkua, Gary Neville antoi brasilialaisen erotuomarin Wilton Sampaion kuulla kunniansa.

– Hänen pelinsä oli täysi painajainen. Hän on vitsi tuomariksi. En sano, että Englanti hävisi hänen takiaan, mutta hän on yksinkertaisesti huono tuomari, Neville laukoi.

Englanti sai toisen rangaistuspotkunsa tästä Theo Hernandezin hölmöstä taklauksesta.

Englanti on pudonnut miesten MM-kisoissa seitsemän kertaa puolivälierävaiheessa, mikä on uusi ennätys. Kolmesti Englanti on päässyt neljän parhaan joukkoon ja voittanut mestaruuden kerran, 1966.

Suosittelemme sinulle