Hyppää sisältöön

Kaksoisvoiton ottaneen Norjan ylivoima tuskastuttaa – ankkuri vain piikitteli Ruotsin suuntaan: ”Nyt voin lähteä joulutauolle hymy huulilla”

Norjan hiihdon ylivoima on korostunut tällä kaudella, kun venäläishiihtäjät ovat poissa. Norjalaishiihtäjiä tämä ei ole haitannut.

Katso videolta sunnuntain sekaviestin kohokohdat.
Anu Karttunen

Norjan ylivoima on puhuttanut tälläkin hiihtokaudella, vaikka maailmancupin viikonloppuja on vasta kolme takana. Norjalaisten ylivoima on vielä korostunut, kun Kansainvälinen hiihtoliitto on sulkenut venäläishiihtäjät pois kilpailuistaan.

Miesten kokonaiskilpailussa Norjalla on kolmoisjohto ja normaalimatkojen cupissa norjalaisia löytyy kymmenen kärjestä seitsemän. Naisissa Norjan hiihdon kriisistä puhuttiin ennen kauden alkua tiiviisti, mutta tulokset ovat kertoneet jotain aivan muuta.

Viikko sitten Lillehammerissa norjalaismiehet jyräsivät voittoon kaikilla kolmella matkalla ja valloittivat muutkin kärkisijat. Viikonlopun jälkeen Saksan joukkueen johtaja Peter Schlickenrieder ehdottikin VG:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että Norjan urheilijakiintiötä voitaisiin rajoittaa neljään urheilijaan. Tällä hetkellä Norja saa maailmancupin kisoihin kuusi hiihtäjää ja silloin kun kisat ovat Norjassa, mukana on myös kuuden urheilijan kansallinen ryhmä.

Norjalaishiihtäjiä moiset ehdotukset ovat lähinnä naurattaneet.

– Meitä saattaa olla liikaa silloin, kun kisaamme Norjassa. Mutta he voivat pikemminkin kysyä, miten me harjoittelemme ja miksi olemme niin hyviä, maailmancupia johtava Pål Golberg sanoi VG:lle.

Sunnuntain sekaviestissä Norja otti kaksi ensimmäistä sijaa. Norjan kakkosjoukkue voitti ja ykkösjoukkueen ankkuri Emil Iversen löi Ruotsin Calle Halfvarssonin loppukirikamppailussa. Kisan jälkeen Iversen heitti piikin ruotsalaismedian haastattelussa.

– Meillä on neljä–viisi joukkuetta, jotka voivat lyödä Ruotsin parhaan joukkueen, Iversen sanoi Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

– Meillä on lukuisia hyviä hiihtäjiä, kun taas Ruotsilla ei ole oikeastaan tämän enempää. Johannes (Hösflot Kläbo) ja Pål (Golberg) eivät edes olleet mukana.

Ykkösjoukkue oli tyytyväinen toiseen sijaan ennen kaikkea siksi, että se pystyi pitämään Ruotsin takanaan.

– Se on tärkeää. Nyt voin lähteä joulutauolle hymy huulilla. Tämä tuntuu oikein hyvältä, Iversen totesi.

Beitostölen, Norja – Sekaviesti

1. Norja 2 54.04,0
2. Norja 1 +5,5
3. Ruotsi 1 +6,5
4. Suomi 1 +45,5
Johanna Matintalo, Perttu Hyvärinen, Kerttu Niskanen, Joni Mäki

5. Ranska +47,9
6. Suomi 2 +1.06,6
Anne Kyllönen, Markus Vuorela, Jasmi Joensuu, Remi Lindholm

Sekaviestiin osallistui 17 joukkuetta, joista viisi oli kakkosjoukkueita.

Suosittelemme sinulle