Hyppää sisältöön

Kylian Mbappen odottamaton ennustus toteutui – somessa hempeilevät supertähdet kohtaavat MM-välierässä: ”Särkee sydämeni”

Kylian Mbappe ja Achraf Hakimi ovat kentän ulkopuolella parhaita ystäviä. Huoltoasemalla viime vuonna hauskuuttanut kaksikko kohtaa nyt MM-kisojen välierässä.

Kylian Mbappe ja Achraf Hakimi PSG:n paidassa.
Seurakaverit Kylian Mbappe ja Achraf Hakimi kohtaavat ensi kertaa MM-kisoissa. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka

Ranskan ja Marokon kohtaaminen jalkapallon MM-kisojen välierässä on ennakkoon tulenarka kohtaaminen yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Marokko on nimittäin Ranskan entinen siirtomaa.

Varsinkin Pariisissa suuri marokkolaisten yhteisö on juhlinut näkyvästi maan edellisiä voittoja, ja levottomuuksia pelätään. Le Parisien -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan yli 2000 poliisia partioi keskiviikko-iltana Pariisin kaduilla ottelun aikana.

Ranskan ja Marokon ottelun ympärillä on siis poikkeuksellisen suuret jännitteet, mutta kentällä kahden supertähden kohtaamisesta odotetaan aivan toisella tavalla lämmintä.

Ranskan Kylian Mbappe ja Marokon Achraf Hakimi ovat seurakavereita PSG:ssä sekä parhaat ystävykset myös kentän ulkopuolella. Kaksikko on käynyt lämminhenkistä viestinvaihtoa turnauksen aikana sosiaalisessa mediassa. Mbappe kävi henkilökohtaisesti onnittelemassa (siirryt toiseen palveluun) Hakimia Marokon hotellilla joukkueen pudotettua Espanjan jatkosta.

Kaksikon ystävyys sai alkunsa kesällä 2021, kun Hakimi siirtyi PSG:n paitaan Interistä. Hakimi on kertonut Mbappen opettavan tälle ranskaa. Mbappe sai puolestaan Hakimilta opastuksen arabialaisten ruokien saloihin PSG:n Youtube-kanavalla (siirryt toiseen palveluun) jaetussa videossa.

– Olemme kaksi samanikäistä nuorta miestä, jotka jakavat samanlaisen maun. Puhumme musiikista ja videopeleistä, käymme ravintoloissa ja vietämme vain aikaa yhdessä. Pidämme toisistamme, Hakimi kertoi Le Parisien -lehdelle maaliskuussa.

Moni hieraisi silmiään, kun Mbappe ja Hakimi ilmestyivät Rennesissä pelatun vieraspelin jälkeen huoltoasemalle. Kaksikko poseerasi suklaahyllyjen välissä ja kuvat levisivät kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

– Bussilla matkustaessa on pysähdyttävä huoltoasemalle. Halusimme kokista ja välipalaa. Se oli hetki, jolloin pidimme hauskaa. Olemme nuoria ja haluamme nauttia elämästä, Hakimi kuvaili.

Syksyllä Hakimi antoi Mbappelle uuden lempinimen, joka on näkynyt myös MM-kisoissa. Mbappe teki Ranskan liigan ottelussa hattutempun Lillen verkkoon ja sai perinteisesti pelipallon itselleen. Hakimi signeerasi pallon ”Pingviinille” – ja uusi lempinimi oli syntynyt.

Kun Hakimi tsippasi ratkaisevan rangaistuspotkun verkkoon Espanjaa vastaan, hän tuuletti maaliaan huojuen kuin pingviini. Hakimi ja Sergio Ramos lanseerasivat tuuletuksen elokuussa, jolloin Mbappe liittyi pingviinitanssirinkiin mukaan.

Sergio Ramos, Achraf Hakimi ja Kylian Mbappe tuulettamassa maalia.
Sergio Ramos, Achraf Hakimi ja Kylian Mbappe tuulettamassa maalia pingviinien tavoin. Kuva: Getty Images
Achraf Hakimi tuuletti Espanja-ottelussa kuin pingviini.

Hakimi ja Mbappe löytävät toisensa myös kentällä. Edellisen kahden kauden aikana Mbappen osumia ovat syöttäneet Hakimia enemmän vain Lionel Messi ja Neymar.

Mbappe johtaa ennen välieriä MM-turnauksen maalipörssiä viidella osumalla. Toisaalta Hakimi on osa kisojen vakuuttavinta puolustusta. Marokolle on tehty viidessä ottelussa vain yksi maali, ja sekin kimposi verkkoon oman pelaajan kautta.

Englanti pystyi pitämään Mbappen aisoissa puolivälierässä. Oikealla laitapuolustajalla Kyle Walkerilla oli iso rooli Mbappen päällystakkina. Ja kuka pelaakaan Marokolla samaa pelipaikkaa?

Niinpä. Koko jalkapalloileva maailma odottaa vesi kielellä Mbappen ja Hakimin kohtaamista samalla laidalla.

Achraf Hakimi tuulettaa jalkapallon MM-kisoissa.
Achraf Hakimi on MM-kisoissa mukana toista kertaa. Kuva: Getty Images
Voittaako Kylian Mbappe jälleen MM-kultaa?
Voittaako Kylian Mbappe jälleen MM-kultaa? Kuva: ANP via Getty Images

Uskomatonta kyllä, Mbappe ennusti jo alkuvuodesta Ranskan ja Marokon kohtaavan MM-kisoissa. PSG:n joukkue kävi tutustumassa MM-kisapaikkoihin tammikuussa, jolloin Mbappen ja Hakimin välinen keskustelu tallentui videolle. Mbappen ennustus on nähtävillä Youtubessa (siirryt toiseen palveluun).

– Kun pelaamme täällä Marokkoa vastaan, minun täytyy tuhota ystäväni kentällä. Se särkee sydämeni, mutta jalkapallo on mitä on, Mbappe sanoo videolla englanniksi Hakimin nauraessa vieressä.

Vain toinen voi juhlia Qatarissa MM-kultaa. Kävi miten kävi, Mbappen ja Hakimin ystävyyteen sillä tuskin on vaikutusta.

Ranskan ja Marokon MM-välierää seurataan hetki hetkeltä Ylen MM-kisaseurannassa.

Suosittelemme sinulle