Hyppää sisältöön

Nokialta ei enää tammikuussa pääse suoralla yhteydellä Tampereen Lielahteen – linjan 71 uudeksi päätepysäkiksi Tesoma

Asiasta päätti joukkoliikennelautakunta keskiviikkona. Samalla sinetöitiin, että matkalippujen hinta pysyy ennallaan verohelpotuksen ajan eli tammi-huhtikuun.

Bussikyltti
Vaihdoton yhteys Nokian ja Lielahden välillä poistuu 9. tammikuuta 2023. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Heli Mansikka

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontui keskiviikkona viimeisen kerran tänä vuonna. Asialistalla oli muun muassa linjan 71 reittimuutos.

71 liikennöi Harjuniitystä Nokian asemalle, josta se jatkaa Tesomalle ja Lielahteen. Lautakunta päätti muuttaa reittiä 9. tammikuuta alkaen siten, että Tampereen päätepysäkki siirretään Lielahdesta Tesomalle.

Taustalla ovat vaihto-ongelmat. Linjalta 71 on järjestetty vaihtoyhteys Harjuniitystä Tampereen suuntaan linjalla 70. Yhteys on kärsinyt useaan otteeseen, kun linja 71 ei ole pysynyt aikataulussa. Joukkoliikennelautakunnan mukaan palautetta on saatu niin matkustajilta kuin kuljettajiltakin.

Kesäkauden 2023 alusta käyttöön otettavassa aikataulussa toteutuu Nokian linjastouudistus, jossa kehitetään erityisesti Nokian sisäisiä bussiyhteyksiä sekä vaihtoyhteyksiä juniin. Yhteydet Tesoman ja Lielahden välillä perustuvat jatkossa linjan 13 liikenteeseen.

Lippujen hinnat pysyvät ennallaan toukokuuhun

Joukkoliikenteen arvonlisävero poistuu väliaikaisesti tammikuun alusta huhtikuun loppuun. Jo aiemmin on kerrottu, että Tampereen seudun joukkoliikenteessä asiakashintoja ei lasketa väliaikaisesti arvonlisäveron verran. Korotustakaan ei tule, vaan hinnat pidetään nykyisinä.

Joukkoliikennelautakunnan mukaan arvonlisäveron määräaikainen alennus on otettu huomioon talousarvion laadinnassa. Ilman veronalennusta lippujen hintoja pitäisi nostaa.

Maksuja aiotaan nostaa viisi prosenttia 1. toukokuuta alkaen.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle