Hyppää sisältöön

Kokkolan Urheiluautoilijat palkittiin vuoden autourheiluseurana Suomessa – nyt tähtäin on rallin SM-sarjan päätöskisassa 2023

Kokkolan Urheiluautoilijat palkittiin vuosittaisessa mitaligaalassa Suomen parhaana autourheiluseurana. Valinnan teki autourheilun kattojärjestö AKK-Motorsport.

Kokkolan Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Anssi Räikkönen pitää kädessään palkintopokaalia ja vieressä seisoo seura-aktiivi Markus Silfvast.
Kokkolan Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Anssi Räikkönen ja monissa eri tehtävissä vuosien mittaan ollut Markus Silfvast sanovat, että valinta vuoden autourheiluseuraksi perustuu hyvään talkootyöhön. Kuva: Petri Kuikka / Yle
Petri Kuikka

Palkinnon perusteluissa kokkolalaisseuraa kiiteltiin siitä, että se on perinteisen kilpailutoiminnan lisäksi panostanut erityisesti nuorisotyöhön. Seura aloitti viime keväänä kurssit e-autourheilusta kiinnostuneille nuorille.

Puheenjohtaja Anssi Räikkönen tietää, että kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kovaa.

– Jotta me saamme porukan kiinnostumaan jatkossakin meidän toiminnasta, se vaatii koko ajan uusia ideoita ja visioita.

Myös vastuullisuus ja ilmastoasioiden huomioiminen vaikuttivat palkinnon saamiseen. Kokkolan Urheiluautoilijat kompensoi viime vuotisen 60-vuotisjuhlarallinsa päästöt istuttamalla kuusentaimia.

Istutusten ansiosta tapahtumasta tuli Suomen ensimmäinen hiilineutraali ralli. Se oli myös ensimmäinen ralli Suomessa, joka nuotitettiin täysin sähköautojen avulla.

Räikkönen myöntää, että Suomen parhaan autourheiluseuran titteli tuntuu hyvältä ja kannustaa eteenpäin.

– Se osoittaa, että olemme viimeisten vuosien aikana kehittäneet toimintaa poikeaan suuntaan.

Talkoolaisten iso rooli on onnistumisen avain

Kokkolan Urheiluautoilijoiden ahkerat talkoolaiset ovat tuttu näky niin seuran omissa kuin muidenkin seurojen tapahtumissa.

– Jäsenet ovat seurassa erittäin suuressa arvossa. Heidän merkityksensä on olennaista kaiken toiminnan kannalta. Seurassa tarvitaan leveitä hartioita, pohtii Anssi Räikkönen.

Yksi aktiivinen toimija on Markus Silfvast, joka kertoo saaneensa autourheilukipinän veren perintönä isänsä kautta. Vuosien mittaan hänen roolinsa seuran toiminnassa ovat vaihdelleet suuresti kartturin hommista aina rallien reittijohtajaan saakka.

Seuratoiminta on vienyt paljon vapaa-aikaa, mutta samalla se on antanut paljon, kertoo Silfvast.

– Sen kautta on tullut paljon uusia ystäviä, monenlaisia kokemuksia ja elämyksiä sekä itsensä haastaamista.

Vuoden 2023 kohokohta Kokkolan Urheiluautoilijoilla tulee olemaan rallin SM-sarjan syyskuun lopussa päätösosakilpailu Kokkolassa.

Järjestelyt ja reititykset ovat jo pitkällä. Uutta kisassa tulee olemaan Kokkolan keskustassa järjestettävä kaupunkierikoiskoe.

Suosittelemme sinulle