Hyppää sisältöön

Helsingin hoviokeus on tuominnut kolmannen miehen elinkautiseen Lohjan raa'asta murhasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antaman lausunnon mukaan Olli Matias Tuovisen katsotaan olleen teon aikana syyntakeinen.

Helsingin hovioikeuden kyltti syyskuussa 2022.
Helsingin hovioikeus katsoo Olli Matias Tuovisen syyllistyneen murhaan ja hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta ja käräjäoikeuden aiemmin hänen syykseen lukemista muista rikoksista. Kuva: Silja Viitala / Yle
Saara Hirvonen

Helsingin hovioikeus on tuominnut tiistaina kolmannen miehen murhasta elinkautiseen vankeuteen Lohjalla tehdystä raa'asta henkirikoksesta. Olli Matias Tuovisen katsotaan syyllistyneen murhaan. Henkirikos tapahtui Lohjalla helmikuussa 2020.

Hovioikeus on jo aiemmin tuominnut kaksi miestä elinkautisiin vankeustuomioihin, mutta oikeus määräsi aiemmin kolmantena tekoon osallistuneen Tuovisen mielentilan tutkittavaksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antaman lausunnon mukaan Tuovisen katsotaan olleen teon aikana syyntakeinen.

Hovioikeuden mukaan kolme miestä Jere Kasperi Paldanius, Max Alex Casimir Vuorikoski ja Tuovinen ovat yhdessä tappaneet uhrin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Oikeus pitää tappoa kokonaisuutena törkeänä ja yhtyi käräjäoikeuden aiemmin antamiin perusteluihin ja johtopäätöksiin henkirikoksesta.

Lisäksi Tuovinen määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia uhrin vanhemmille yhteensä 40 000 euroa sekä oikeudenkäyntikulut Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa ja Helsingin hovioikeudessa. Sen sijaan uhrin sisaren korvausvaatimus hylättiin. Korvausvastuu on yhteisvastuullinen Paldaniuksen ja Vuorikosken kanssa.

Aiheesta lisää:

Hovioikeus tuomitsi kaksi miestä elinkautiseen kidutuksenomaisesta murhasta Lohjalla – kolmannen paikalla olleen mielentila tutkitaan

Syyttäjä: Sohvalta yllätettyä uhria lyötiin teräaseilla yli 50 kertaa – kuolema tuli hitaasti kärsien

Kolme nuorta miestä vangittiin Lohjan epäillystä murhasta – nuorin vasta 18-vuotias

Kaksi nuorta miestä tuomittiin elinkautisiin raa'asta henkirikoksesta Lohjalla – käräjäoikeus hylkäsi kolmatta epäiltyä koskeneen syytteen

Suosittelemme sinulle