Hyppää sisältöön

SaiPa haluaa vielä korkeimman oikeuden näkemyksen entisten valmentajien palkkakiistassa

Liiga-SaiPa ei tyydy Itä-Suomen hovioikeuden päätökseen, jonka mukaan yhtiön olisi maksettava entisille valmentajille korvauksia laittomista lomautuksista.

Tero Lehterän valmennuksessa Robin Salo otti uransa merkittävimmän edistysaskeleen.
SaiPa lomautti silloisen päävalmentajan Tero Lehterän ja apuvalmentajat kahteen otteeseen kaudella 2020–2021. Liiga-SaiPa haluaa vielä korkeimman oikeuden näkemyksen siitä, oliko toinen lomautus lainmukainen. Arkistokuva. Kuva: All Over Press
Riitta Väisänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Liiga-SaiPa haluaa jatkaa entisten valmentajien lomautuksia ja palkkoja koskevan kiistan käsittelyä oikeudessa.

Yhtiö hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Itä-Suomen hovioikeuden syksyllä tekemään päätökseen.

Itä-Suomen hovioikeus totesi lokakuussa, ettei Liiga-SaiPalla ollut laillisia perusteita lomauttaa päävalmentaja Tero Lehterää sekä apuvalmentajina toimineita Kari Martikaista ja Tuomo Ropoa joulukuun lopulla vuonna 2020.

Hovioikeuden päätöksellä SaiPan tulisi maksaa Lehterälle vahingonkorvauksia noin 26 000 euroa. Martikaiselle ja Ropolle SaiPa joutuisi maksamaan reilun 8 000 euron korvaukset.

Yle sai tiedon valitusluvan hakemisesta hovioikeudesta. Valituslupahakemuksen sisältö tulee julkiseksi, kun se on saapunut korkeimpaan oikeuteen.

Määräaika valitusluvan hakemiselle päättyi maanantaina 12. joulukuuta.

Korkein oikeus voi joko ottaa asian käsittelyyn tai olla myöntämättä valituslupaa, jolloin hovioikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Hovioikeuden mukaan lomautuksille ei ollut lainmukaisia perusteita

Kiistanalaisessa lomautuksessa oli kyse valmennuskolmikon toisesta lomautuksesta. Edellinen lomautus oli päättymässä 31. joulukuuta 2020, mutta SaiPa päätti lomauttaa valmentajat uudelleen 28. joulukuuta alkaen.

Lomautus päättyi 27. maaliskuuta 2021.

SaiPa lomautti valmentajat koronaepidemian aiheuttamien talousongelmien takia.

Hovioikeuden mukaan SaiPalla olisi ollut perusteita lomauttaa joulukuussa vain sellaisia työntekijöitä, jotka ovat olleet päätöksentekohetkellä töissä. Valmentajien kohdalla näin ei ollut.

SaiPalla ei olisi ollut perusteita lomauttaa valmentajia myöskään 1. tammikuuta 2021 alkaen, sillä tuolloin ei enää ollut voimassa väliaikainen laki, joka mahdollisti määräaikaisten työntekijöiden lomauttamisen.

Suosittelemme