Hyppää sisältöön

Tornionlaakson kirjasto vähentää asiakaspalveluaikaa – kyselyn mukaan useimmille riittää omatoimikirjasto

Tornionlaakson kirjasto vähentää Ylitornion ja Pellon toimipisteiden asiakaspalveluaikaa. Muutosta perustellaan muun muassa ajan lisäämisellä yhteistyöhön varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kanssa.

Mies ottamassa kirjaa hyllystä Tervolan kirjastossa
Tornionlaakson kirjasto painottuu aikaisempaa enemmän omatoimikirjastoksi. Kuvituskuva. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Jarno Tiihonen

Tornionlaakson kirjasto vähentää asiakaspalveluaikojaan.

Päätöstä perustellaan sillä, että henkilökunnalle jää enemmän aikaa lukutaitotyöhön sekä yhteistyöhön varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kanssa kirjaston auki pidon sijaan.

– Muutos mahdollistaa myös kirjaston muiden tehtävien hoitamisen ennakoitavimmin ja kustannustehokkaammalla tavalla, perustellaan kirjaston tiedotteessa.

Ylitornion toimipisteen asiakaspalveluajat ovat 2. tammikuuta alkaen maanantaina ja tiistaina kello 12.00–19.00, keskiviikosta perjantaihin kello 10.00–17.00 ja aattopäivinä klo 10.00–15.00.

Pellon toimipisteen asiakaspalveluajat ovat maanantaisin kello 12.00–19.00, tiistaista perjantaihin kello 10.00–17.00 ja
aattopäivinä kello 10.00–15.00.

Muutokseen asti molempien toimipisteiden asiakaspalveluajat ovat arkisin joko 10–17 tai 10–19 päivästä riippuen.

Omatoimikirjasto on edelleen avoinna joka päivä kello 7.00–21.00. Omatoimiaikana sisään pääsee kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla.

Omatoimiaikana kirjastonkäyttäjät voivat noutaa varauksiaan, lainata aineistoa ja käyttää tietokonetta. Myös ryhmien vierailuja voidaan sopia edelleen asiakaspalvelujen ulkopuolelle.

Asiakaspalveluajoista ja omatoimikirjastosta tehtiin kesäkuussa asiakaskysely, johon saatiin 42 vastausta. Vastaajat eivät pitäneet tarpeellisena asiakaspalvelun aukioloa myöhään illalla tai viikonloppuisin.

Ylitornion ja Pellon toimipisteissä on eniten kävijöitä kello 11.00 ja 16.00 välillä riippumatta viikonpäivästä.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle