Hyppää sisältöön

Varsinaissuomalaisten nuorten fyysinen toimintakyky pysynyt suunnilleen viime vuoden tasolla – yläkoululaiset muuta maata huonokuntoisempia

Kaupungeissa nuoret ovat paremmassa kunnossa kuin maaseudulla. Varsinais-Suomessa nuorten fyysinen toimintakyky on suunnilleen viime vuoden tasolla.

Koululaiset ovat tulleet pelaamaan koripalloa Kemin Tervahallille
Kuva: Antti Ullakko / Yle
Eino Kossila

Suuri osa lapsista ja nuorista on huonossa kunnossa. Asia ilmenee tänään julkaistusta valtakunnallisesta MOVE-mittauksesta.

Varsinaissuomalaiset alakoululaiset ovat silti paremmassa kunnossa, kuin koko maassa keskimäärin.

Maakunnan 5. luokkalaisista tytöistä 36,7 prosentilla fyysinen toimintakyky on tasolla, joka voi aiheuttaa vaikeuksia arjen jaksamiseen ja hyvinvointiin. 5. luokkalaisista pojista luku on 38,3 prosenttia.

Viidesluokkalaisten lukemat ovat silti hieman maan mediaanituloksia paremmat. Yläkoululaisten kohdalla Varsinais-Suomessa jäädään maan mediaanituloksista jälkeen.

Varsinais-Suomessa 8. luokkalaisista tytöistä 45,5 prosenttia ja pojista 40,8 prosenttia on huonossa fyysisessä kunnossa. Koko maan tasolla 8. luokkalaisten luvut ovat tytöillä 42,6 ja pojilla 39,9.

Viime vuoteen nähden tilanne on Varsinais-Suomessa pysynyt suunnilleen samanlaisena.

Lisää MOVE-mittauksista:

Esiteinit ovat paremmassa kunnossa kaupungeissa kuin maalla – ”Täällä on enemmän mahdollisuuksia harrastaa”, miettii Elli Komulainen

Suosittelemme sinulle