Hyppää sisältöön

Rovaniemen kaupunginjohtaja esittää hovioikeuteen valittamista Korkalovaaran koulun asiassa – kaupunginhallitus päättää jatkosta maanantaina

Rovaniemen kaupunginjohtajan mukaan nykyiseen päätökseen tyytyminen tarkoittaisi, että kaupungin tulisi palkata valvoja kaikkiin sen tuleviin rakennusinvestointeihin.

Ulla-Kirsikka Vainio portaissa
Rovaniemen kaupunginjohtajan Ulla-Kirsikka Vainion mukaan ei ole kaupungin edun mukaista jättää asiaa käräjäoikeuden tuomion varaan. Arkistokuva. Kuva: Eeva Kuivas / Yle
Eeva Kuivas

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio esittää kaupunginhallitukselle, että Korkalovaaran koulun peruskorjausta koskeva Lapin käräjäoikeuden tuomio saatetaan Rovaniemen hovioikeuden arvioitavaksi.

Kaupunki vaati alun perin noin 1,7 miljoonan euron korvauksia korjauksen suunnitelleelta rakennesuunnittelijalta ja urakoitsijalta, sillä kaupungin mukaan koulurakennukseen tuli korjauksen yhteydessä kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia.

Käräjäoikeuden mukaan rakennesuunnittelussa ei oltu tehty virheitä, mutta urakoitsijan se määräsi 50 000 euron vahingonkorvauksiin.

Vainion mukaan ei ole kaupungin edun mukaista jättää asiaa käräjäoikeuden tuomion varaan, sillä lopputulos vaikuttaa myös tuleviin rakennushankkeisiin.

– Mikäli tämä käräjätuomioistuimesta tullut päätös saisi lainvoiman, niin se tarkoittaisi, että meidän täytyisi kaikkiin tuleviin investointeihin palkata erikseen työmaanvalvonta, jotta voimme varmistaa, että hankkeet toteutetaan hyvän rakentamistavan, määräysten ja ohjeiden mukaisesti, Vainio perustelee.

Vainio esittääkin, että kaupunki päättäisi valittaa käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle