Hyppää sisältöön

Pitkään toivottu pyöräkatu valmistui Turun yliopiston kampukselle

Pyöräkadulla autoliikenne tulee sovittaa pyöräliikenteen vauhtiin. Suurin sallittu ajonopeus on 30 kilometriä tunnissa. Kyseessä on Turun toinen pyöräkatu.

Turun Kauppakorkeakoulus huvudbyggnad i Åbo.
Uusi pyöräkatu rakennettiin Turun kauppakorkeakoulun edestä kulkevalle Rehtorinpellonkadulle. Vanha tie kuvassa vasemmalla. Kuva: Yle/Marie Söderman
Eino Kossila

Turun yliopiston kampusalueelle pitkään toivottu pyöräkatu on valmistunut, kertoo Turun kaupunki tiedotteessaan. Pyöräkatu rakennettiin Rehtorinpellonkadulle ja Vatselankadulle. Kyseessä on Turun toinen pyöräkatu.

Turun ensimmäinen pyöräkatu valmistui alkukesällä Vasaramäkeen.

Pyöräkadulla liikenne tapahtuu pyöräilijöiden ehdoilla. Autoilijoiden tulee sovittaa ajonopeus pyöräliikenteen tahtiin. Suurin sallittu nopeus Rehtorinpellonkadun ja Vatselankadun pyöräkadulla on 30 kilometriä tunnissa.

Entinen pyörätie on muutettu kokonaan jalkakäytäväksi ja sitä on levennetty. Myös kauppakorkeakoulun puoleista jalkakäytävää on levennetty. Aikaisemmin kapealla yhdistetyllä kävely- ja pyörätiellä sattui usein vaaratilanteita pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden välillä.

Jatkossa jalkakäytävällä ajaminen on kielletty polkupyörällä ja sähköpotkulaudalla, joiden tulee ajaa pyöräkadulla samalla kaistalla autojen kanssa.

Urakan vuoksi kadulta kaadettiin 26 huonokuntoista puuta. Niiden tilalle on istutettu 20 hopeapihlajaa, kaksi punavaahteraa ja yksi punatammi.

Lisäksi kadun valaistus uusittiin energiatehokkaammaksi.

Suosittelemme sinulle